Ракът е сериозно, но лечимо заболяване, ако бъде открит навреме.

...
Ракът е сериозно, но лечимо заболяване, ако бъде открит навреме.
Коментари Харесай

8 симптома на рака, на които не обръщаме внимание

Ракът е съществено, само че лечимо заболяване, в случай че бъде открит в точния момент. Знаете ли, че има редица постоянно срещани признака на рака, които множеството хора подценяват?

Затова предварителната защита и вслушването в личното ви тяло са доста значими. То може би се пробва да ви каже нещо. Това е единственият метод да хванете това заболяване в точния момент, преди да е напреднало прекомерно доста, написа zdraveikrasota.

В реалност съществуват редица признаци, които постоянно подценяваме или приписваме на ежедневни проблеми със здравето.

Прочетете идващите редове и запомнете тези признаци. Не забравяйте, че предварителната защита е основният фактор в тези случаи.

Ако знаете по какъв начин да разчетете тези знаци може би ще предотвратите развиването на доста по-сериозен здравословен проблем.

Постоянна кашлица или хъркане

Ако кашляте или хъркате непрекъснато това може да е симптом на простуда. Но внимавайте, тъй като това може да са признаци и на нещо доста по-сериозно.

Въпреки че в множеството случаи се касае за нещо безобидно, това може да са признаци на рак на ларинкса или белите дробове. Така че даже да сте пушач, в случай че забележите, че тези признаци не отшумяват посетете доктор.

Хронично безсилие и отмалялост

Хроничното безсилие и отмалялост могат да са симптом на недостиг на желязо или на нещо по-сериозно.

Ако непрекъснато се чувствате изтощени това може да е симптом на рак, по тази причина не се бавете. Посетете доктор незабавно.

Силната отмалялост е един от признаците на левкемия – рак на кръвта.

Кървене сред месечните цикли

Ако имате кървене отвън естествения ви менструален цикъл, посетете незабавно доктор.

Това е различен признак, който може да се дължи на разрастващ се рак, най-често рак на матката. А в случай че в изпражненията ви има кръв повода за това може да е рак на дебелото черво.

Промяна на кожата и поява на петна

Всеки има лунички. Но в случай че забележите, че се появяват нови или старите трансформират формата, размера и цвета си – посетете кожен лекар.

Той ще ви назначи съответните проучвания и ще реши дали се касае за рак на кожата.

Промени в уринирането

Ако наблюдавате такива промени, то те могат да се дължат на рак на пикочния мехур или бъбреците. Всяка една смяна в уринирането може да е симптом, че в организма ви се се случва нещо неправилно.

Кървенето може да е симптом за съществуването на тумори в уринарния тракт.

Така че в случай че забележите нещо обезпокоително и извънредно незабавно посетете доктор.

Нови подутини и бучки

Понякога по тялото ни се появяват дребни оттоци, които могат да бъдат комплицирани с лунички или нещо сходно. Внимавайте, тъй като може да се касае за нещо друго.

Натрупването на маса или подкожното сгъстяване може да бъде ранен симптом на рак. Това може да бъде доброкачествена киста или канцерогенна смяна в кожната тъкан.

Най-добре посетете доктор, с цел да разберете защо става дума.

Отслабване без забележима причина: един от най-често срещаните признаци на рака

Необяснимото намаляване с 5 и повече кг може да е един от първите признаци на рака. Този признак се следи при рак на панкреаса, стомаха, хранопровода и белите дробове.

Болка в таза

Болката в таза е извънредно неприятна и нормално се дължи на някакво инфектиране. Въпреки че тя може да се дължи на редица болести, може да бъде и симптом на разрастващ се рак.

Тази болежка може да се дължи на кисти на яйчниците или рак на женските репродуктивни органи. Посетете доктор допустимо най-бързо, с цел да откриете повода за тази болежка./

 

Източник Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР