Ръждата е вечен проблем за автомобилите, макар и в съвременните

...
Ръждата е вечен проблем за автомобилите, макар и в съвременните
Коментари Харесай

Ръждата е сериозен проблем за електрическите автомобили

Ръждата е безконечен проблем за колите, въпреки и в актуалните към този момент да не е толкоз сериозен, съгласно експертите. При електрическите обаче нещата стоят по различен метод, а какви са аргументите, изяснява Марко Ойлер, механически шеф на GTÜ Society for Technical Monitoring mbH, представен от Аutobild.

Корозията и в сегашните, съвременни коли, несъмнено, не е изключена и водачите би трябвало да бъдат нащрек и да работят при положение на следи. При електрическите транспортни средства тематиката за олекотената конструкция играе съществена роля в устрема за увеличение на пробега, изяснява Марко Ойлер. Теглото може да бъде спестено посредством потребление на повече леки метали, като алуминий. Защото батерията е задоволително тежка, а спомагателното тегло е за сметка на обсега.

От тук идват и материалните трикове, само че това води до проблеми по разнообразни аргументи. Леките метали освен би трябвало да бъдат предпазени срещу самокорозия, но също по този начин могат да причинят галванична разяждане незабавно, щом влязат в контакт с различен материал с по-висок негативен електроден капацитет. С други думи - ръждясват по-бързо, в сравнение с при естествени условия. И с помощта на дизайна, повредата от ръждата може да остане незабелязана дълго време.

Друг проблем - икономията на материал основава кухини, в които може да се образува наслойка. Производителите обаче постоянно запълват тези кухини със звукоизолираща пяна, която понижава шума, само че също по този начин свързва влагата. И тук ръждата е неизбежна в един миг.

" Ръждата оказва въздействие върху сигурността при злополука, особено когато носещите структури са повредени “, казва Максимилиан Бауер, специалист на ADAC за автомобилни технологии и добавя, че това се отнася на първо място за панелите на праговете, които постоянно са най-склонни да ръждясват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР