Раждаемостта в САЩ е спаднала до най-ниското си равнище от

...
Раждаемостта в САЩ е спаднала до най-ниското си равнище от
Коментари Харесай

Невиждан от 30 години в САЩ спад на раждаемостта

Раждаемостта в Съединени американски щати е спаднала до най-ниското си ниво от 30 години , което бележи културна смяна , защото дамите забавят раждането на деца и майчинството, показват специалисти, представени от американските медии.

Около 3,85 млн. бебета са се родили в Съединени американски щати през 2017 година , минимум от 1987 година насам, откакто ражданията измежду дамите в тийнейджърските им и в 20-те им години са намалели.

Спаднали са както раждаемостта, по този начин и плодовитостта.

Намаляването на раждаемостта е нормална наклонност в по-развитите страни.

Раждаемостта в Съединени американски щати е по-ниска от тази във Англия, само че Съединени американски щати въпреки всичко имат по-висока раждаемост от доста други страни .

 В Япония пришпорват дамите да раждат, другояче са в тежест на страната
В Япония пришпорват дамите да раждат, другояче са в тежест на страната

Депутат от ръководещата партия беше упрекнат в сексизъм

Въпреки че ражданията са намалели измежду по-младите дами в Съединени американски щати през предходната година, те са се нараснали при дамите на възраст сред 40 и 44 години.

Нивото на плодовитостта е спаднало до 1,76 раждания на жена - най-ниското от 1978 година, се прецизира в отчет на Националния център за здравна статистика.

Дона Стробино от университета " Джонс Хопкинс " разяснява, че тази смяна е настъпила, тъй като всеобщо дамите избират да отсрочат майчинството в интерес на работата и кариерата.

" Жените стават все по-образовани, те са част от работната мощ, те преследват кариерата си. И в отсъствието на политики, които фактически оказват помощ на дамите, евентуално ще продължим да сме очевидци на това отсрочване ", акцентира Стробино.

Съединени американски щати е единствената развита страна в света, която не обезпечава някакъв тип заплатен отпуск за родители, в това число майки, на новородени.

Други вероятни пояснения могат да включват изменящи се публични упования, повишен достъп до контрацепция, лимитирано обезпечаване на наставнически отпуск от работа и нараснали упования за сантиментална обич.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР