Рафтовете се вписват добре във всяка една стая в дома,

...
Рафтовете се вписват добре във всяка една стая в дома,
Коментари Харесай

5 вида рафтове актуални към момента

Рафтовете се вписват добре във всяка една стая в дома, съчетават се с всеки жанр и интериор и с изключение на като място за предпазване извършват и декоративни функционалности.

За да откриете точните за вашия дом, предлагаме ви преди покупката да се запознаете с главните типове, които сега се оферират в комерсиалната мрежа.

Основни типове лавици предлагани в комерсиалната мрежа: Как да откриете вашия?

Окачени
Окачените лавици са едни от най-старите и най-предпочитаните и до през днешния ден типове. Монтират се благодарение на самостоятелни скоби, които се закрепват върху стената.

Тази рафтова система е доста подобаваща за предпазване на книги, учебници, декоративни детайли, заради което се вписва чудесно в офиси, домашни кабинети, детски стаи, всекидневни, даже в коридори и спални.

Като монтаж окачените лавици наподобяват доста на плаващите като главната разлика е, че при окачената система закрепващите скоби са забележими, до момента в който при плаващите са скрити в стената.

Свободно стоящи
Този тип лавици са доста подобаващи, в случай че търсите подвижност. За разлика от рафтовете, които се прикрепят към стената, свободностоящите са отвесни и могат да се местят и нареждат на разнообразни места в дома.

Те са стилни, елегантни, функционални и сега много съвременни. Много подобаващи са за всекидневни, защото извършват с изключение на чисто практични и декоративни функционалности и придават необикновен сексапил и характерност на пространствата.

Вградени
Вградените лавици са малко по-специфичен тип, защото са предопределени главно за оползотворяване на пространството в ниши, чупки и даже ъгли на пространствата.

Монтират се елементарно, можете да ги откриете в разнообразна гама и са в действителност извънредно потребни, в случай че в някое от пространствата на дома си имате дребна ниша, пространството на която желаете да оползотворите оптимално добре.

Ако решите да се спрете на вградени лавици обаче е добре да знаете, че тази рафтова система с изключение на плюсове има и някой минуси, най-големият от които е, че е с лимитирани размери. Казано другояче, размерите на рафтовете не могат да надвишават дълбочината или ширината на нишата, в която желаете да ги монтирате.

Плаващи
Тази рафтова система е една от най-елегантни и стилни варианти, които се оферират в комерсиалната мрежа. Можете да ги откриете в доста огромно многообразие от дизайн, размери, цветове и форма и да ги употребявате както за място за предпазване на книги и други дребни движимости, по този начин и за украса, а за какво не и за фокусна точка на дома.

Модулни
Модулните лавици са освен функционални, само че и извънредно привлекателни естетически. Като излиза наяве и от името им, това са лавици, които можете да моделирате съгласно персоналните си желания и съгласно това защо ще ги употребявате.

Този вид рафтова система може да е както окачена, по този начин и свободностояща, което я прави доста желана за жилища, обзаведени в съвременен жанр.

На какво още да обърнете внимание при избор на лавици?

Материал

Експертите поучават материалите, от които да бъдат направени рафтовете да се избират както съгласно стила и декорацията на помещението, в което ще бъдат сложени, по този начин и съгласно това защо ще служат.

Рафтовете от естествено дърво да вземем за пример са доста подобаващи за пространства решени в типичен или рустикален жанр. А защото дървото е солиден материал, моделите направени от него могат да " носят " повече тежест, което ги прави чудесно решение за предпазване на книги, скъпи предмети, скулптори и други по-тежки предмети.

Моделите от ламинирани ПДЧ пасват чудесно в съвсем всеки интериор, защото се оферират в необятна гама от стилове, размери и цветове. Към момента рафтовете от този материал са най-предпочитани, защото са стилни, издръжливи и придават несравним сексапил както на пространства решени в съвременен или скандинавски жанр, по този начин и на жилища във винтидж и типичен жанр.

Рафтовете от стъкло се вписват чудесно както в модерните бани (тъй като материалът не се " опасява " от вода), по този начин и за декориране на дневни, офиси и спални, решени в съвременен жанр. Много подобаващи са за предпазване на бутилки и чаши (ако помещението има бар зона), за нареждане на козметични артикули, фамилни фотоси и други дребни и леки движимости.

Моделите напълно от метал са подобаващи най-много за индустриалния жанр на обзавеждане или за декориране на офиси, гаражи и домашни работилници. Затова множеството производители комбинират метал с някой от другите типове материали, което усъвършенства визията и декоративните качества на рафтовете.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР