Рафтинг центъра в Симитли е в готовност за новия сезон.

...
Рафтинг центъра в Симитли е в готовност за новия сезон.
Коментари Харесай

Рафтинг сезона в Пиринско стартира със стари цени, за 50 лева вдигаш адреналина

Рафтинг центъра в Симитли е в подготвеност за новия сезон. А първите лодки към този момент направиха сефтето и пробните спускания по 11 км.трасе на река Струма. Официален старт на сезона ще бъде на 24 март, а уредник е община Симитли  Х-клуб.

Търсачите на мощни чувства ще заплащат по старите цени, а те са 50 лв. на човек. За първите смелчаци обаче ще има преференции и спускането ще излезе с 20% по-евтино.

За откриването на сезона ще има и  Балканския Рафтинг фестивал, ще  участват клубове от Сърбия, Македония, Румъния, Гърция.

Спускането в Кресненското дефиле трае сред два и три часа по трасе  с дължина  11 км.

Всеки, който има предпочитание да преживее водната страст, получава цялостна професионална екипировка за рафтинг- рафтинг лодка неопрен, яке за вода, каска, избавителна жилетка, весло, боти за вода.

Най-нетърпеливите обаче към този момент започнаха спускания  по буйните води през Кресненското дефиле.

Рафтинг гидовете са сертифицирани инструктори и трип водачи, професионални водачи на рафт лодки в бързи води, клас 2 и 3 по Международната шестобалната канара сертифицирани от Международната рафтинг федерация.

Практиката до в този момент демонстрира,че най-запалени рафтингари стават компютърните експерти. А в последно време стана и фешън огромни компании да вършат тийм билдинг в лагера на рафтингарите.

„ Адреналинът води деца и възрастни тук, най-малкият човек в лодката до момента е дете на година и половина, а най-възрастният – на 78 години. С всяка година броят на мераклиите се усилва, от пролетта до есента всеки уикенд идват доста хора  да се пуснат с лодките по бързеите на реката. Децата от община Симитли също идват, желаеме да ги запалителен по спорта. Кметът на общината Апостол Апостолов постоянно ни поддържа, води тук служители на тиймбилдинг, има упоритостта Симитли да се трансформира в най-хубавия народен рафтинг център. За задачата обаче би трябвало да се построи съвременна база за нощувки, отдих и занимания на гостите, споделят рафтингарите от   X-клуб.

В техния лагер има построен и въжен парк за децата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР