Рафтинг клуб Rafting.bg , който извършва и развива спортна и

...
Рафтинг клуб Rafting.bg , който извършва и развива спортна и
Коментари Харесай

Рафтъри подкрепят изграждането на АМ Струма през Кресненското дефиле 

Рафтинг клуб Rafting.bg, който прави и развива спортна и туристическа активност във водите на Струма в Кресненското дефиле, поддържа довършването на Автомагистрала Струма през дефилето. Вчера те разпространиха позиция, в която декларират:

" Провокирани от митингите против довършването на Автомагистрала Струма през Креснеснкото дефиле, ние от Rafting.bg, като притежатели на рафтинг клуб, разрастващ спортна и туристическа активност по река Струма, показваме нашата безапелационна позиция, че ПОДКРЕПЯМЕ построяването на Автомагистрала Струма през Кресненското дефиле “.

Смятаме, че разновидността с разграничени трасета в двете направления не разрешава намеса и строителство върху коритото на река Струма. Същевременно ненамесата в руслото на реката ще опази биоразнообразието, естествения ландшафт и естествените дадености. Така ще се основат благоприятни условия, освен за предпазване, само че и за развиване на рафтинг туризма.

Освен това довършването на Автомагистрала Струма доста ще улесни достъпа до региона, където развиваме активността си. Преди построяването на актуалната част от Автомагистрала Струма напредването с автомобил до Благоевград и Кресна отнемаше повече от три часа. Към момента това разстояние е преодолимо за час. Ако автомагистрала Струма бъде продължена до Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, това ще спомогне за развиването на региона и в това време ще направи пътуването доста по-бързо и безвредно.

Всъщност безвредното и умерено пътешестване е извънредно значимо за нашия бизнес. То е значима причина, тъй като сходен вид интензивности навън като трекинг, рафтинг и други, каквито организираме в региона на Струма, допускат работа с клиенти по авансово записан график. Тоест за клиентите е значимо да могат да пътуват бързо, комфортно и безвредно по пътя до нашата рафтинг база и назад към дома или мястото, където са отседнали.

Важно е да могат да преценяват вярно времето за напредване, без да попадат в безкрайни и изнервящи тапи на идване или потегляне, с цел да запазят положителното си въодушевление преди и след прекарването във водите на Струма.

Естествено, при осъществяване на плана с разграничени трасета, връщането на клиентите в базата след прекосяване на рафтинг трасетата, би означавало по-дълъг път спрямо сегашния, само че това е малко стеснение спрямо изгодите, които ще са налице в резултат на един по-добър път - автомагистрала с две платна.

Всеки един вид отвън утвърденият ще отдалечи надалеч във времето довършването на Автомагистрала Струма, което ще се отрази извънредно отрицателно на работата ни.

Надяваме се, че нашето мнение - на хора действително работещи по река Струма, ще бъде взето под внимание и довършването на Автомагистрала Струма да стане факт в най-близко бъдеще. “, споделят рафтърите.

Костадин Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР