Рафинерията на Лукойл в Бургас има намерение да започне да

...
Рафинерията на Лукойл в Бургас има намерение да започне да
Коментари Харесай

Лукойл смята да внася неруски петрол още от март 

Рафинерията на " Лукойл " в Бургас има желание да стартира да внася неруски нефт още от март на тази година.

Това излиза наяве от прессъобщение на Министерски съвет за състояла се среща сред представители на държавното управление и на съветската компания. 

От информацията излиза наяве, че рафинерията е почнала подготовка за софтуерна подготвеност за промяна на съветския нефт. Припомняме, че все още се работи главно с съветския вид " Уралс ", който се продава с отстъпка на международните пазари. 

" В тази връзка министър-председателят Гълъб Донев подчертава върху смисъла на построяването на петролопровода Александруполис-Бургас, което за България ще бъде спомагателна гаранция за сигурност и опция страната ни да обезпечи различни източници на нефт, с които рафинерията да работи ", споделят от държавната пресслужба. 

Така " Лукойл " дава обещание, че може да даде гаранции за застраховане на вътрешното ползване на горива в България, показват от Министерски съвет. От компанията поеха също ангажимент да продължи заплащането на предплатения налог върху свръхпечалбата, посредством който се осъществят обществени разноски у нас.  
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР