Рафинерията Лукойл може да продължи да работи, въпросът е в

...
Рафинерията Лукойл може да продължи да работи, въпросът е в
Коментари Харесай

Александър Николов: В българската енергийна система в момента няма прозрачност

Рафинерията „ Лукойл " може да продължи да работи, въпросът е в какъв порядък. Тя ще продължи да работи, без значение под каква благосъстоятелност. Това сподели някогашният министър на енергетиката Александър Николов в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Той не е уверен, че има уговорена договорка. „ Това може да се твърди единствено и само в случай че има най-малко авансово съглашение, към този момент са просто клюки и спекулации ", разяснява той. Сделката има и политически, и геополитически подтекст ", съобщи Николов.

Според него мандатът на Мария Габриел няма да бъде заплашен от продажбата на „ Лукойл ". „ Държавата разполага с задоволително контролни механизми, с цел да избегне спекулативни шокове. Влизайки в ролята си, не би следвало да има какъвто и да е ценови потрес. Той ще е умозрителен. Не го изключвам, само че в случай че се случи, това ще покаже некадърност на страната да се оправи с стопански субекти ", разяснява Николов.

От позиция на механически потенциал „ Лукойл " е една от най-хубавите в Европа, акцентира някогашният енергиен министър.

В българската енергийна система сега няма бистрота, съобщи Николов.

Българска национална телевизия, „ Денят стартира с Георги Любенов "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР