Рафълс Сити Чонкинг скоро ще бъде най-големият хоризонтален небостъргач в

...
Рафълс Сити Чонкинг скоро ще бъде най-големият хоризонтален небостъргач в
Коментари Харесай

В Китай строят най-големия хоризонтален небостъргач

Рафълс Сити Чонкинг скоро ще бъде най-големият водоравен небостъргач в света, пишат китайски медии. Стоманената структура ще тежи 12 000 тона, тя ще бъде обкръжена с 3200 стъклени и 4800 алуминиеви плочи. Огромната постройка се строи от компания Кепитъл Ленд, на върха на четири кули ще има водоравен мост с дължина 300 метра, ширина 30 и височина 22,5 метра. Самият мост ще се намира на височина от 250 метра.

Строежът още не е приключен, само че към този момент държи международния връх за най-голям мост. Това стъклено знамение се подпира на четири кули, където има безчет офиси, жилища, търговски центрове и хотели. Стоманената структура на хоризонталния небостъргач тежи 12 000 тона, а е обкована с 3200 стъклени и 4800 алуминиеви плочи. Той е по този начин фиктивен, че да има сензационна гледка към града.

Според основателите на небостъргача, той е конструиран да устоя на ураганен вятър и мощни трусове. Също по този начин постройката е енергийно пестяща. Строежът би трябвало да бъде завършен до края на годината, а от 2019 година ще бъде отворен да бъдещите си жители.

Източник Блиц

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР