RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Щурмът от израелските войски на

...
RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Щурмът от израелските войски на
Коментари Харесай

4 пациенти умират при свършване на кислорода в болница в Газа, превзета от израелските сили, твърдят здравни служители

RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Щурмът от израелските войски на основната болница в южната част на Газа докара до безпорядък измежду стотици личен състав и пациенти вътре, защото здравните чиновници в петък споделиха, че четирима души в интензивно поделение са умряли след прекъсване на кислорода. Войските претърсваха оборудването, където военните споделиха, че считат, че може да се намират останките на заложници, отвлечени от Хамас.

Нападението пристигна, откакто войските обсадиха болница Насър в южния град Хан Юнис в продължение на съвсем седмица, като личният състав, пациентите и други вътре се бореха под тежък огън и намаляващи ресурси, в това число храна и вода. Часове преди войските да завладяват болничното заведение в четвъртък, израелски огън умъртви пациент и рани шестима други в комплекса, сподели личният състав.

Междувременно договарянията за преустановяване на огъня в Газа наподобява са в застой и израелският министър председател Министър Бенямин Нетаняху в петък се опълчи твърдо на визията на Съединени американски щати за след войната - изключително на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР