Рафаел Надал завоюва 13-ия си трофей на Откритото първенство на

...
Рафаел Надал завоюва 13-ия си трофей на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Кралят е един! Надал сложи край на непобедимата серия на Джокера и изравни рекорда на Федерер

Рафаел Надал завоюва 13-ия си трофей на Откритото състезание на Франция. Световният №2 съкруши с 6:0, 6:2, 7:5 лидера в международната класация Новак Джокович и изравни върха на Роджър Федерер от 20 трофеи от Големия шлем. Освен това испанецът постави завършек на непобедимата серия на сърбина от 37 мача през този сезон.

Това е и стотната победа на Матадора на "Ролан Гарос " при единствено 2 загуби.

Първи сет

Първата точка е за Джокович след непредизвикана неточност от ракетата на Рафа. Със страхотна права от бекхенд испанецът прави 15:15. Къса топка от сервиращия Ноле, до която Надал стигна, само че не съумя да я вкара в очертанията на корта - 30:15. Втора къса топка, прехвърлящ удар и акция към мрежата, приключена със смаш на сърбина - 40:15. Трета поредна къса, само че тя се стопира в мрежата - 40:30. Убийствен бекхенд диагонал на посрещащия, пласиран на страничната линия - 40:40. Въпреки четвъртата къса топка в гейма, 12-кратният първенец я доближи с опитност, оправи се с лоба и отвърна с форхенд по правата - точка за пробив. Тя е осъществена, откакто испанецът удържа на натиска, на който бе подложен след два поредни бекхенда по правата и международният №1 сбърка третия си бекхенд в същата посока - 1:0.

Форхенд уинър по правата от Ноле за старт на втория гейм, откакто отвори корта със страховит диагонал. Сервис по диагонала и печеливш удар в същата посока за 15:15. Брилянтен диагонал на манакореца след бърза замяна на удари, при който Новак нямаше отговор - топка в навън - 30:15. Рутинен форхенд в мрежата на Ноле - 40:15. Бомбен бекхенд по ултракъсия диагонал на Джокович, с който матира сервиращия - 40:30. Въпреки отличения сервис по правата и излизането на мрежата, ударът на Надал бе в посоката на Джокович, който трансферира съперника си и смашът отлетя в навън - 40:40. Ноле опита в внимателен миг къса топка, само че неуместната позиция, в която бе не му разреши да премине мрежата. Средно дълга замяна на удари, при която международният №1 бърка бекхенда си, навън по дължина и 2:0. Бекхенд отвън очертанията на корта от Рафа, откакто от самото начало противникът дирижираше разиграването - 15:0. Въпреки мощния бекхенд на сърбина, 12-кратният първенец отвърна с форхенд по правата, който остана без отговор - 15:15. Чудовищен бекхенд диагонал на Надал принуди белградчанина да извърши къса топка, само че манакореът я стигна и със смаш постави завършек на точката. Двойна неточност за 15:40. Брилянтно осъществяване от къса топка привика Рафаел на мрежата, след което обаче не съумя да продължи сполучливата си офанзива и сервиращият приключи по диагонала - 30:40. Пробивът въпреки всичко е реалност след неточност от бекхенд по острия диагонал на Джокович - 3:0.

Nadal's level has been incredibly high to start this match. The aggression is pretty nuts. Question is how long he'll be able to keep this intensity up
— Matthew Willis (@MattRacquet)
Надал продължава да е като стена и принуди Ноле още веднъж да сгреши от коронния си удар - бекхенд по правата в навън - 15:0. Лоб на посрещащия, който този път се оказа сполучлив и след смаш по диагонала точките са по равно - 15:15. Фантастична отбрана на левичаря, който удържаше офанзивите на сърбина посредством форхенда си и нова неправилност от по-младия от двамата - 30:15. Въпреки съвършената къса на Рафа, Джокович стигна до нея, отвърна и след това с волето си приключи на празен корт - 30:30. Печеливш удар по правата от Джокера след по-късите форхенди на Надал - 30:40. Матадора обаче отвръща на удара с форхенд инсайд-ин по правата - 40:40. Още един удар по правата на испенеца, само че този път бе пресрещнат при излизането си на мрежата - точка за пробив. Два следващи фирхенда по диагонала на сервиращия изхвърлиха от корта Джокович, който изпраща бекхенда си в навън - 40:40. Нова точка за връщане на единия пробив след брилянтна отбрана от първенеца от 2016 година. И тя е избавена, с помощта на късия диагонал на родения в Майорка. Ретур в навън - преимущество Надал. Ас по правата и 4:0.

Dream start from Nadal, two early breaks of Djokovic, whose backhand is failing him. Nadal has even managed to hit to Djokovic's weakest shot: his overhead
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР