Рафаел Надал за последно е участвал на турнира в Маями

...
Рафаел Надал за последно е участвал на турнира в Маями
Коментари Харесай

Защо Рафаел Надал избра да пропусне Мастърс турнира в Маями?

Рафаел Надал за последно е взел участие на шампионата в Маями през 2017-а година, а и този сезон Мастърс събитието не попада в графика на Матадора. Макар да бе измежду деклариралите присъединяване, Рафа избра да се отдръпна, с цел да се употребява с в допълнение отмора преди АТР Тура да се насочи към Европа и клей конкуренциите. В изявление испанецът разяснява обширно повода, стояща зад решението му, а ето какви бяха точните му думи:

" Не съм взел участие на Мастърса в Маями през последните няколко години и няма да се включа в конкуренцията и през този сезон. Причината не е настройката ми към събитието, не желая да бъда разбиран неправилно, само че натоварването е прекомерно съществено. Играх надалеч повече от заплануваното, което може да се окаже пагубно за тялото ми и по тази причина се нуждая от в допълнение отмора преди началото на клей шампионатите.

Не е по никакъв начин целесъобразна внезапната смяна на настилката. Трябва да направя този преход последователно, тъй като към този момент не съм по никакъв начин млад и това е повода да се прибирам вкъщи след края на шампионата в Индиън Уелс. Надявам се, че никоя от травмите ми няма да се утежни в идните месеци и ще продължа да се представям на подобаващото равнище. " - приключи Рафа.

Източник: Tennis Head

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР