Рафаел Надал вече е печелил 1000 мача на ATP ниво

...
Рафаел Надал вече е печелил 1000 мача на ATP ниво
Коментари Харесай

Рафаел Надал записа победа номер 1000 на АТР ниво в кариерата си

Рафаел Надал към този момент е печелил 1000 мача на ATP равнище в кариерата си. 20-кратният първенец от Големия шлем стигна до популярния юбилеен триумф с доста огромни старания, защото трябваше да прави поврат против сънародника си Фелисиано Лопес в първия си мач на Мастърса в Париж. Притиснат до стената обаче, международният №2 е най-хубав. Доказа го и през днешния ден и завоюва с 4:6 7:6(5) 6:4.

Матадора се завърна на твърди кортове за първи път от осем месеца насам, а за първи път от 11 месеца игра още веднъж на закрито. 13-кратният първенец от Ролан Гарос изпита усложнения поради високото равнище на 64-ия в света, само че записа осма поредна победа в тура и се класира на осминафиналите в „ Берси “.

За Рафа това бе първи дуел от Ролан Гарос насам и неналичието на игрова процедура си пролича в началните минути, когато международният номер 2 позволи редица грешки и съобщи скоропостижно първото си подаване в срещата.

Лопес пък сервираше на извънредно високо равнище, а волетата му бяха от най-висока проба. Ветеранът пласираше доста дейно началните си удари и незабавно получаваше опция да нападна от форхенд или да тръгне към мрежата, където беше непогрешим. Надал доближи до единствено една опция за рибрейк в хода на частта, която бе обезвредена с ас и скоро Фелисиано имаше преимущество в сетовете.

Във втората част несъмнено преимуществото беше на страната на Надал и той непрекъснато получаваше шансове за пробив, единствено че Лопес изваждаше най-хубавото от себе си в тези сериозни обстановки и поддържаше салдото в резултата.

Матадора показваше надалеч по-голяма акуратност при форхендите, които към този момент постоянно намираха страничните линии, само че нямаше нужното непрекъснато от ретур и разумно се стигна до тайбрек. В него поставеният под номер 1 наложи цялостна доминация и с лекост вкара конфликта в съдбоносен сет.

Там любимецът в мача незабавно завоюва подаването на съперника си, а по-късно избави два брейкбола посредством хладнокръвен смач и чудесно ориентиран сервис. Оттам насетне двамата играчи не позволиха изненади на личен начален удар, което бе напълно от изгода на Рафа и той се поздрави с крайната победа, която му подсигурява дуел с Джордън Томпсън в утрешния ден на конкуренцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР