Рафаел Надал спечели своята 19-а титла от Големия шлем по

...
Рафаел Надал спечели своята 19-а титла от Големия шлем по
Коментари Харесай

Надал вече е само на крачка от рекорда на Федерер

Рафаел Надал завоюва своята 19-а купа от Големия шлем по тенис и се приближи единствено на една крачка от рекордьора в най-престижната верига - Роджър Федерер. 33-годишният испанец победи като първенец в Откритото състезание на Съединени американски щати в Ню Йорк след епична борба с Даниил Медведев. Руснакът съумя да изравни резултата от 0-2 сета, само че в последна сметка левичарят от Манакор се наложи със 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4 след 4:49 ч. борба на централния корт " Артър Аш ".

В решаващия пети сет Надал имаше задатък от 5:2 гейма с два пробива, само че когато за първи път сервираше за мача, разреши на Медведев да върне единия брейк. В идващия гейм пък испанецът стигна два пъти до шампионска точка, само че руснакът два пъти се измъкна с подаването си. При 5:4 Рафа беше изправен пред нов брейкбол, преди да го отрази и най-накрая да успее да материализира своята трета опция за затваряне на дуела.

" Даниил също сътвори този миг - бяха първите думи на първенеца по адрес на неговия противник. - Начинът, по който се бори, по който игра, беше шампионски. Поздравления за него. Наистина имам вяра, че той ще има още доста шансове. Той е единствено на 23 години. Годината му е впечатляваща. Той има ужасно, ужасно бъдеще пред себе си. Наистина имам вяра, че ще завоюва купа от Шлема, даже няколко, не мислите ли? Нека забележим. В този живот е невероятно да предвидиш бъдещето. Но кариерата му наподобява доста, доста добре. "

За Надал това е втора " мейджър " купа за 2019 година след рекордната му 12-а купа на " Ролан Гарос " през юни. На US Open Рафа към този момент има четири трофея, а в сбирката му участват още две оценки от " Уимбълдън " и едно от Australian Open. Запитан по отношение на опцията да настигне и вероятно да изпревари 20-кратния първенец в Големия шлем Федерер, испанецът отговори:

" Не виждам по този начин на нещата. Винаги споделям едно и също - ще бъда щастлив, в случай че съм оня, който завоюва повече, само че не мисля за това. Не ходя на тренировки с тази мисъл, не играя тенис поради това. Играя тенис, тъй като обичам да играя тенис. Не мога да мисля единствено за " мейджър " шампионатите. Тенисът е повече от купите в Големия шлем. Трябва да мисля за останалите неща. Играя, с цел да бъда благополучен. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР