Рафаел Надал спечели 22-а титла от Големия шлем и 14-а

...
Рафаел Надал спечели 22-а титла от Големия шлем и 14-а
Коментари Харесай

Кралят Надал: титла №22 в Големия шлем и 14-а в Париж

Рафаел Надал завоюва 22-а купа от Големия шлем и 14-а в Откритото състезание на Франция.

Във финала 36-годишният Рафа се наложи с 6:3, 6:3, 6:0 над норвежеца Каспер Рууд, а срещата продължи 2 часа и 20 минути.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/Надал купа Ролан Гарос 2022 АП.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Повече мейджър трофеи от Матодора имат само Серина Уилямс - 23 и Маргарет Корт - 24. Освен това Надал към този момент е 14:0 във финали на " Ролан Гарос ", а с успеха си през днешния ден стана и най-възрастният първенец на сингъл при мъжете в Париж.

Испанецът дръпна с две трофеи пред Новак Джокович и Роджър Федерер, които имат по 20 в Шлема.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/Надал Ролан Гарос край 2022 АП.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Във финала на цялостния " Филип Шатрие " в Париж поставеният под номер 5 в схемата Надал не сподели благосклонност към 23-годишния Рууд, който взе участие в първия си край на мейджър. Рууд идолизира Матадора, двамата са другари. Скандинавецът минава за " вътрешен ", що се отнася до академията на величието - упражнявал е там неведнъж.

В първите четири гейма на мача двамата тенисисти си размениха три пробива, като два от тях бяха за Надал, който поведе с 3:1 гейма. Испанецът задържа преимуществото си и взе първия сет с 6:3 за малко над 50 минути.

Интрига се появи при започване на втория сет, в който Рууд съумя да пробие и да поведе с 3:1. Веднага по-късно обаче Надал върна пробива, понижи на 2:3 и наподобява тук някъде норвежецът бе прекършен.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/Надал Ролан Гарос наслада 2022 АП.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

До края на срещата Надал не даде нито един гейм на противника си и по този начин за пръв път в славната си кариера стартира годината с трофеи от първите два шампионата в Големия шлем.

Рафаел Надал призна, че е изпитал компликации по време на Откритото състезание по тенис на Франция. Испанецът победи в три сета Каспер Рууд на финала на " Ролан Гарос " и победи с общо 22-ра купа от шампионатите от Големия шлем.

" Ако не имах вяра, нямаше да бъда тук. Голяма изненада е, стартира Рафа. - Подготовката не беше идеална. Бях надалеч от кортовете, не участвах месец и половина. Това, което направихме, е необикновено. Не желая да споделям какъв брой инжекции ми бяха поставени по време на шампионата. Може би последните четири години сме дружно с Каспер Рууд, би трябвало да продължава да се бори. Прогресът му е явен. На превъзходно равнище е. Винаги има малко от всичко в един край. Във втория сет беше значимо да върна незабавно пробива. "

По-рано през днешния ден потегли слух, че Надал изискал специфична конференция от уредниците, с цел да постави завършек на кариерата си още през днешния ден или най-малко да разгласи, че това е бил последният му " Ролан Гарос ". Това не се удостовери.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/Ролан Гарос 2022 край централен корт.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Но той сподели, че не знае дали още веднъж ще играе на клея в Париж.

" Ако не беше поддръжката на моите близки, от дълго време щях да съм се отказал. Тук мястото е извънредно и особено, постоянно съм си като вкъщи си. Изключително мъчно е да опиша това, което в този момент напира вътре в мен. Не съм вярвал, че един ден ще доближи до този миг. Това е освен това от особено. Беше едно в действителност необикновено преживяване. Не знам какво ще се случи, само че давам обещание, че ще продължа да се боря и да върша това, което ме кара да бъда благополучен ", добави Надал.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/Каспер Рууд край Ролан Гарос 2022 АП.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " /> Каспер Рууд въпреки всичко се наслаждения на момента
" Това е нещо непознато за мен. Най-важното е да поздравя най-искрено Рафа. Огромна чест е да вземам участие в този край и да бъда негов противник. Пътят беше в действителност дълъг. Надявам се, че с моя екип ни чакат още доста финали от Големия шлем ", съобщи на корта 23-годишният Каспер Рууд.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР