Рафаел Надал спечели 16-ата си титла от Големия шлем. Световният

...
Рафаел Надал спечели 16-ата си титла от Големия шлем. Световният
Коментари Харесай

16-ата е факт! Надал отново на трона на US Open

Рафаел Надал завоюва 16-ата си купа от Големия шлем. Световният номер 1 победи за трети път в кариерата си на US Open, откакто на финала победи с 3:0 сета (6:3, 6:3, 6:4) 32-я в света Кевин Андерсън.

Въпреки провалянето, 31-годишният Андерсън може да бъде повече от удовлетворен от представянето си, защото за него това бе първи мач за купата на шампионат от Шлема.

Освен това той стана и първият представител на ЮАР от 1984-а година насам, който се класира на край на конкуренция от най-високата категория. За последно това стори Кевин Карен на " Аустрелиън Оупън " преди да смени поданството си и да заиграе за Съединени американски щати.

Първият сет се развиваше равностойно до 3:3, когато Надал най-сетне съумя да завоюва подаването на 205-сантиметровия южноамериканец. Този брейк разколеба Андерсън и той за повторно загуби подаването си. Така Марадора поведе с 1:0 след 6:3.

Вторият сет се разви по еднакъв метод. Андерсън не съумя да противодейства на международният номер 1 и на два пъти позволи пробив за 6:3.

В третия сет южноафриканецът загуби подаването си още в първия гейм. Той не съумя да навакса изоставането и Надал затвори мача след 6:4 за трети триумф на кортовете на " Флашинг Медоулс ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР