Рафаел Надал се оттегли от предстоящия турнир в Монреал, който

...
Рафаел Надал се оттегли от предстоящия турнир в Монреал, който
Коментари Харесай

Рафаел Надал се оттегли от турнира в Монреал


Рафаел Надал се отдръпна от идния шампионат в Монреал, който ще се организира през идната седмица, заради проблеми в коремната област.

Матадора утежни контузията си по време на четвъртфинала против Тейлър Фриц на Уимбълдън – въпреки да се пребори макар болката и победи американеца, той трябваше да се откаже от полуфинала с Ник Кирьос, защото не бе кадърен да се състезава на нужното равнище.

„От известно време упражнявам, без да поднасям, от четири дни към този момент извършвам и начален удар,“ сподели той в мнение за Tennis Canada. „Всичко се развиваше добре. Вчера обаче, след моята естествена подготовка, почувствах дискомфорт в коремната област и през днешния ден продължаваше да го има.“

„Говорих с доктора си и избираме да подходим консервативно, давайки на травмата още няколко дни, преди да се върна в надпреварите. Искам да благодаря на Юджийн, турнирният шеф, и целия му екип за разбирането и поддръжката.“

„Тъжен съм, че няма да пътувам за Монреал – това е шампионат, който съм печелил пет пъти и на който обичам да играя,“ добави Рафа.

Освен него, към този момент публично от схемата се отдръпна и Новак Джокович, който няма по какъв начин да бъде позволен в Северна Америка заради обстоятелството, че не е имунизиран против ковид.

Организаторите взеха решение да дадат „уайлд кард“ на различен огромен първенец – трикратния притежател на трофея Анди Мъри, който към този момент игра на финалите в Сидни и Щутгарт през този сезон.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР