Рафаел Надал се класира за шести път на финала на

...
Рафаел Надал се класира за шести път на финала на
Коментари Харесай

Рафаел Надал се класира за шести път на финала на Откритото първенство

Рафаел Надал се класира за шести път на финала на Откритото състезание на Австралия по тенис и в неделя ще се бори за втора купа в Мелбърн след 2009 година и общо рекордна 21-а от Големия шлем.

Шестият подложен испански левичар победи седмия в схемата Матео Беретини от Италия с 6:3, 6:2, 3:6, 6:3 за съвсем три часа игра.

Надал стартира устремно мача, като се възползва и от доста неточности на противника, проби и незабавно затвърди за 3:0, след което нямаше проблеми. В деветия гейм той сервираше за продобиване на сета и съумя да осъществя четвъртата си опция.

Левичарят от Манакор беше още по-убедителен в идната част. Той поведе с 4:0 и безпроблемно удвои преднината си.

Беретини се стабилизира в третата част. Той стигна до първите си точки за пробив, когато поведе с 40:0 в осмия гейм и реализира брейка за 5:3 при втората си опция. След това 25-годишният римлянин сервира на нула, с цел да завоюва сета.

В четвъртия сет Рафа стигна до точка за пробив в осмия гейм. След разиграване от 23 удара Беретини устоя и я отрази след неточност на испанеца. Но при втората опция Надал съумя след топка в мрежата на италианеца. Веднага по-късно той сервираше за място на финала при 5:3. Стигна се до 40:15 и 35-годишният Рафаел ликува след неточност на Беретини.

Надал завърши срещата с 28 печеливши удари (5 аса) и 19 непредизвикани неточности. Италианецът реализира 38 уинъра (14 аса) и 39 неточности.

„ От дълго време не бях играл толкоз добре. В третия сет той беше доста добър, а и аз направих неточности. В четвъртия дадох всичко, с цел да печеля. Да съм още веднъж на край тук, значи доста за мен. Публиката сътвори чудесна атмосфера ", съобщи той в изявлението на корта.

За купата Рафа чака спечелилия от дуела сред Даниил Медведев и Стефанос Циципас.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР