Рафаел Надал се класира на десетия си финал на Ролан

...
Рафаел Надал се класира на десетия си финал на Ролан
Коментари Харесай

Надал смаза Тийм за десети финал на "Ролан Гарос"

Рафаел Надал се класира на десетия си край на " Ролан Гарос ". Испанската легенда размаза австриеца Доминик Тийм с 6:3, 6:4, 6:0 в полуфинален мач. Това е 22-и край за испанеца в шампионати от Големия шлем, като до момента той има 14 извоювани трофеи, последната от които на „ Ролан Гарос ” през 2014 година.

Двубоят сред двамата се очакваше с голям интерес, защото австриецът единствен победи Надал на червени кортове през сезона – на четвъртфиналите в Рим. Краля на клея обаче не остави никакви шансове на Тийм в Париж и нито за миг в който и да е от трите сета не изпусна самодейността. Надал не е изгубил нито сет от началото на шампионата.

В спор за трофея испанецът ще се изправи против Стан Вавринка. Швейцарецът се оправи с Анди Мъри след 6:8 (6), 6:3, 5:7, 7:6 (3), 6:1 в трагичен мач, който продължи продължи повече от четири часа и половина. По този метод Вавринка взе реванш за загубата си от Мъри на полуфинала в Париж преди година.Швейцарският тенисист, трети в света и трети в схемата, ще има късмет да нападна втората си купа от Откритото състезание на Франция, откакто победи в Париж през 2015 година.

Сблъсъкът за купата сред Краля на клея и Вавринка е в неделя от 16:00 часа българско време. Швейцарецът в никакъв случай не е побеждавал Надал на „ Ролан Гарос ”, само че пък има триумф над него на край в конкуренция от Големия шлем – през 2014 година на Australian Open.

Вавринка е спечелил и трите си финала до момента на шампионати от Големия шлем, само че Надал има 9 трофея от 9 участия на край в Париж. Испанецът може да е първият в историята тенисист, който е ставал първенец 10 пъти в един шампионат от Големия шлем.

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ " РОЛАН ГАРОС " ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК  
СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ " РОЛАН ГАРОС " ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК  
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР