Рафаел Надал просълзи много фенове на играта през миналия месец,

...
Рафаел Надал просълзи много фенове на играта през миналия месец,
Коментари Харесай

Според настоящия правилник на ITF: Надал няма право да играе на Олимпиадата в Париж

Рафаел Надал просълзи доста почитатели на играта през предишния месец, когато свика изключителна конференция, с цел да обаяви, че възобновяване му от контузията на псоаса не върви по проект и тъкмо поради това е извънредно евентуално идната година да е последната в неговата кариера. Рафа въпреки всичко си остави малка врата за вероятно завръщане в края на този сезон, изявявайки предпочитание да се включи в тима на Испания по време на финалите на " Купа Дейвис ", които ще се проведат в Малага сред 21 и 26 ноември. Оказва се, че за Матадора присъединяване в тази конкуренция е със съществено значение, тъй като в случай че я пропусне, то има сериозна възможност да не го забележим на Олимпиадата в Париж следващата година.

Това би било огромен удар за испанеца, имайки поради, че Игрите ще се проведат на обичаните му кортове на Ролан Гарос, където е 14-кратен първенец и за него остава вярата, че ще бъде направена някаква смяна в правилника или особено изключение. Към момента тенисистите биват задължени от ITF да са изиграли най-малко един мач за страната си на Купа " Дейвис " в последните две години преди Олимпиадата.

Въпросният проблем накара Дитлоф Вон Арним да призове за взимане на решение в интерес на Надал. Вон Арним години наред е ръководител на тенис федерацията на Германия и също така е една от водещите фигури в ITF, а през тази година ще се кандидатира в опит да се трансформира в президент на организацията. Към момента ITF се управлява от Дейвид Хагърти, чиято концепция беше задължаването на тенисистите да играят за родината си в най-известното отборно съревнование.

Неговият предстоящ конкурент обаче е изрично срещу тази мярка и даде обещание, че ще направи всички допустимо за присъединяване на Матадора в Париж, а също така подсигурява, че ще бъде направено всичко допустимо тенисистите да получават точки за ранглистата на Игрите в Париж, с цел да имат по-голям тласък за присъединяване.

“Nadal is not allowed to play the Olympics [in Paris next year] because he has to play Davis Cup for the last two years prior to the Olympics. ”

え、そうなの? ああだこうだで出られるんだと思ってたんだけど?
— Reiko (@reiko)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР