Рафаел Надал постигна труден успех над аржентинеца Диего Шварцман 6:3,

...
Рафаел Надал постигна труден успех над аржентинеца Диего Шварцман 6:3,
Коментари Харесай

Надал се справи и с Шварцман и си гарантира първото място в ранглистата

Рафаел Надал реализира сложен триумф над аржентинеца Диего Шварцман 6:3, 6:7(4), 6:3, 6:3 и се класира за 1/4-финалите на " Аустрелиън Оупън ". Битката на " Рот Лейвър Арина " продължи 4 часа, а с този триумф Матадора си подсигурява, че ще остане номер 1 в света и след края на първия за годината шампионат от Големия шлем.

Двубоят бе много по-оспорван от първичните прогнози, като в дълги интервали Шварцман бе изцяло равносилен на противника.

Надал взе първия сет с единствен пробив в осмия гейм, а във втората част на три пъти повеждаше с брейк, само че Шварцман не се съобщи, а след това завоюва тайбрека със 7:4 точки, с цел да изравни резултата.

Испанецът избави две благоприятни условия за пробив на противника в първия гейм на третата част, а по-късно проби за 3:1, което се оказа задоволително и той още веднъж излезе напред в резултата.

Надал още веднъж имаше проблеми в съвсем 14-минутния си първи сервис гейм в четвъртата част, в който съумя да отрази пет брейкбола на Шварцман, а незабавно по-късно проби за 2:1. При 4:3 испанецът се измъкна от 15:40 на личен сервис и по-късно проби, с цел да победи.

Това ще бъде 10-о присъединяване на Надал на четвъртфиналите в Мелбърн. В идващия си мач той ще се изправи против хърватина Марин Чилич, който по-рано денем в профил различен испанец - Пабло Кареньо Буста с 6:7(2), 6:3, 7:6(0), 7:6(3).

В конфликтите посред им Рафа има положителен баланс като е спечелил 5 пъти, а Чилич има единствено една победа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР