Рафаел Надал почти не е играл състезателен тенис през последната

...
Рафаел Надал почти не е играл състезателен тенис през последната
Коментари Харесай

Родик за отказването на Надал: Това е като да скърбиш за смъртта на 107-годишен

Рафаел Надал съвсем не е играл спортен тенис през последната година и половина, като всички се питат дали Матадора ще бъде в задоволително добра физическа форма, с цел да се сбогува на корта с обичаните си клей шампионати и най-много дали ще има сили за един заключителен успех на Ролан Гарос? Изглежда обаче не всички в тенис средите са чак толкоз ангажирани или натъжени от обстоятелството, че 22-кратният " мейджър " първенец може напълно скоро да окачи ракетата на стената.

Анди Родик приказва по тематиката в своя подкаст и даде един друг взор над нещата, съгласно който това е напълно натурален ход на събитията и в него няма нищо трагично:

" Не ме разбирайте неправилно. Искам да видя Рафа на корта повече от всичко на света. Той е страховит първенец и заслужава да се откаже по своите правила, само че дано да не вършим нещастия. Надал практикуваше подобен тенис, за който всички смятахме, че ще има сили най-вече до 25-тата или 26-тата си година. Дори неговият чичо е споделял по какъв начин в никакъв случай не са мислели, че Рафа ще е кадърен да играе след 30-годишна възраст.

Това не са някакви празни приказки, а еспертизата на голям брой експерти. Мисля, че Рафа може де е извънредно благополучен от това по какъв начин се оправи с всички тези травми и в действителност бяхме щастливици да го следим доста повече време от плануваното. Точно по тази причина не виждам нищо трагично в отказването му на 37-годишна възраст, когато е бил 20 години в Тура и е спечелил всичко допустимо. Това е все едно да скърбиш за гибелта на 107-годишен човек. Не приказваме за край, а по-скоро за ново начало, тъй като това тяло несъмнено има потребност от отмора " - споделя първенецът от US Open през 2001-ва.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР