Рафаел Надал победи със 7:6, 6:3 Максим Креси на финала

...
Рафаел Надал победи със 7:6, 6:3 Максим Креси на финала
Коментари Харесай

Рафаел Надал спечели титлата в Мелбърн

Рафаел Надал победи със 7:6, 6:3 Максим Креси на финала на шампионата Summer Set 1 в Мелбърн, от категория ATP 250.

Испанецът сподели, че се приближава до кондицията, която търси преди старта на Откритото състезание на Австралия, а противникът му се би почтено в най-големия мач от своята кариера. Креси бе №167 в ранглистата преди старта на шампионата, в който потегли от квалификациите. На полуфинала той изненада неприятно Григор Димитров и ни лиши от опция да гледаме край Рафа - Гришо.

Оказа се, че не е инцидентно.

Американецът не се даде елементарно и на легендата от Испания. В първия сет Макс взе два от геймовете на свое подаване по ръба на бръснача, като избави в тях общо пет точки за пробив. На своя сметка нямаше нито една, само че и не позволи брейк от Надал. Стигна се до тайбрек, където още веднъж имаше здрава борба и конспирация - 8-6 за Рафа, само че не и преди Креси да има сетбол при 6-5.

Втората част също бе надалеч от рутинна за суперзвездата, като надъханият му съперник проби за 2:1. Но незабавно пристигна рибрейк, а при 4:3 Рафа удари решаващо на подаването на Максим.

Така за малко повече от час купата отиде за 20-кратния първенец в Шлема.

Надал взима трофей в ATP конкуренция в 19-а поредна година. Тази неповторима кариера и триумфите в нея стартираха през 2004-а с купа във Варшава. Последваха още 88 с днешната, а след няколко дни испанският Матадор потегля за това да стане №1 и в Големия шлем. Тримата с Новак Джокович и Роджър Федерер сега са равни на кота 20.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР