Рафаел Надал победи Григор Димитров 6:3, 4:6, 6:1 за 2.19

...
Рафаел Надал победи Григор Димитров 6:3, 4:6, 6:1 за 2.19
Коментари Харесай

Рафаел Надал пречупи Григор Димитров на крачка преди финала в Пекин

Рафаел Надал победи Григор Димитров 6:3, 4:6, 6:1 за 2.19 часа в спиращ дъха полуфинален мач на шампионата в Пекин. Двамата противници демонстрираха тенис от доста висока класа, като международният №1 беше съвсем непогрешим. Димитров не направи нищо неверно на централния корт в Пекин, само че против себе си имаше тенисист, който сподели най-хубавото от своята игра.

Надал записа девета победа против Димитров в досегашните им 10 мача и по самобитен метод се реваншира за загубата си от българина тъкмо преди година в мач от четвъртфиналите. Димитров приключи мача с 10 аса, само че и шест двойни неточности, което се оказа решаващо. За сметка на това противникът му имаше единствено един ас, осъществен още при започване на срещата и една единствена двойна неточност.

Българинът осъществя 31 уинъра, с четири повече от лидера в международната класация, само че играта в отбрана на испанеца беше невероятна. Той впечатли с напредването си по корта, а най-силните оръжия в неговия боеприпас бяха бекхенда по диагонала и късите топки, с които Димитров по този начин и не се оправи.

 Надал записа девета победа в десетия си мач против Григор Димитров.
© Reuters

Надал записа девета победа в десетия си мач против Григор Димитров.

Надал беше решителен в първия и третия сет, като в решителната част осъществя три пробива. Димитров беше по-добър във втория сет, когато направи популярен поврат. Той беше изправен пред заплахата да изостава с 0:3, само че се събра и завоюва с 6:4.

Хронологията на мача (гейм по гейм):Ключови моменти 14:006:3, 4:6, 6:1 Надал печели мачаРафаел Надал записва трети пробив в третия сет и печели дуела, класирайки се на край. Световният №1 си върна за загубата от Димитров преди година и записа общо девети триумф в 10-ата си среща с българина.

Game. Set. Match. @RafaelNadal is into the #ChinaOpen final, defeating Grigor Dimitrov 6-3 4-6 6-1 in a high-quality semifinal pic.twitter.com/ebP8IxapyX
— China Open (@ChinaOpen) October 7, 2017
13:576:3, 4:6, 5:1 Гейм за НадалСветовният №1 безусловно се измъкна, като изоставаше с 0:40. По всичко изглеждаше, че Димитров ще върне единия пробив, само че Надал го отхвърли.
Nadal fights back from 0-40 down to hold. Now leads Dimitrov 5-1 in the final set #ChinaOpenpic.twitter.com/jsjSnZlFSf
— China Open (@ChinaOpen) October 7, 2017

Двамата играчи демонстрираха необикновен тенис в моментите, в които бяха изправени до стената. Димитров поведе с 40:0 при подаването на испанеца, като осъществя необикновен минаващ удар, падайки на корта.

От този миг обаче Надал потегли в офанзива и сподели за какво е №1 в света, изравнявайки до 40:40, а по-късно и да завоюва частта.13:506:3, 4:6, 4:1 Гейм за ДимитровПърви гейм за българина в третия сет, който усили експанзията и без проблеми съумя да завоюва подаването си, губейки единствено една точка.13:486:3, 4:6, 4:0 Гейм за НадалИспанецът усилва серията си на четири следващи гейма, откакто затвърждава и втория си пробив в сета. Световният №1 демонстрира доста постоянна игра, напомняйки за началото на първия сет, когато беше неукротим.13:426:3, 4:6, 3:0 Гейм за НадалНадал повежда с два пробива след днв завързан гейм, в който Димитров нямаше и шанс. При 30:0 топката попадна на към милиметър отвън линията на негов сервис и го лиши от по-убедителен задатък. След това Надал съумя да вземе преимущество и да стигне до точка за пробив.
Nadal has everything covered right now, breaks again to race to a 3-0 final set lead #ChinaOpenpic.twitter.com/Cky2UBFTRT
— China Open (@ChinaOpen) October 7, 2017

Димитров се върна, само че сподели по-стабилна игра и след някои доста красиви осъществявания направи огромна крачка към спечелването на мача.

Всеки гейм в третата част се трансформира в маратонско разиграване, като тенисистите изиграха първите три гейма за 26 минути.13:336:3, 4:6, 2:0 Гейм за НадалНадал затвърждава пробива след нов маратонски гейм. Димитров имаше няколко отлични шанса бързо да върне пробива, само че не съумя, като испанецът за следващ път показва отличните си качества в отбрана.13:256:3, 4:6, 1:0 Гейм за Надал (първи пробив в третия сет)Третият сет стартира по същия метод, както и вторият – с пробив на Надал. Испанецът имаше и шанс в решаващите моменти, а Димитров на три пъти успяваше да реагира, когато противникът му имаше преимущество.

При решителната точка Димитров се подхлъзна и изгуби баланс след бекхенд на испанеца.
Nadal scores the first break--and the first knockdown--of the third set. #ChinaOpenpic.twitter.com/PW4arZ70Hz
— Tennis TV (@TennisTV) October 7, 2017
13:176:3, 4:6 Димитров печели втория сетДимитров реализира втори пробив и завоюва втория сет след необикновен поврат против международния №1.
What a point!

Dimitrov battles back and has forced Nadal to a decider.

Watch set 3
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР