Рафаел Надал отпадна още във втория кръг на Мастърса в

...
Рафаел Надал отпадна още във втория кръг на Мастърса в
Коментари Харесай

Надал се завърна на корта със загуба на Мастърс-а в Синсинати

Рафаел Надал отпадна още във втория кръг на Мастърса в Синсинати. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем отстъпи с 6-7(9), 6-4, 3-6 на хърватина Борна Чорич, който след три часа на корта записа едвам петата си победа от март месец насам.

За именития испански тенисист това бе завръщане след шестседмична пауза. Носителят на 22 трофеи от Големия шлем Надал не бе играл формален мач от 6 юли поради травмата, която го принуди да се откаже от полуфиналите на „ Уимбълдън “.

При 4-5 в първия сет пристигна едночасово спиране поради дъжд. След подновяването на играта се стигна до тайбрек. Надал обърна от 2-4, само че пропусна воле при 6-5. При третия сетбол на хърватина Рафа направи двойна неточност и му разреши да поведе в резултата. Един-единствен брейкбол в оспорвания втори сет бе задоволителен за испанеца, с цел да се върне в срещата. Чорич осъществя първия си пробив в дуела чак в средата на третия сет, след което поддържаше надзор над срещата и справедливо завоюва.

Сега му следва конфликт с Роберто Баутиста Агут, който отстрани Маркос Гирон с 6-3 6-3.

„ До Ню Йорк остава седмица и половина, тъй че съм печален, че няма да играя повече тук. Трябва да се настроя за Големия шлем “, разяснява 36-годишният Надал, който не даде някакви признаци, че контузията към момента го изтезава.

„ Трябват ми повече тренировки, с цел да подобря формата си. Трябва ми време. Днес не бях подготвен да победя. Важното е да остана здрав. Контузията беше сложна да преодоляване “, добави испанецът.

Поражението постави завършек на очакванията на Рафа завършва да се върне на върха на класирането в международната класация при започване на идната седмица. Той ще има нов късмет да задмине Александър Зверев и Даниил Медведев на Ю Ес Оупън.

Borna, again
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР