Рафаел Надал отпадна на осминафиналите на Мастърс турнира в Рим

...
Рафаел Надал отпадна на осминафиналите на Мастърс турнира в Рим
Коментари Харесай

Надал: Болката е постоянна, но се надявам да играя на Ролан Гарос


Рафаел Надал отпадна на осминафиналите на Мастърс шампионата в Рим след проваляне от Денис Шаповалов , само че не резултатът е това, което тормози най-вече испанеца и неговите почитатели. В третия сет той изпитваше мощна болежка в крайници и придвижването му по корта бе мощно затруднено, като в избран миг изглеждаше напълно действителна опцията той да се отдръпна от дуела. След мача първенецът на Australian Open разкри по какъв начин се усеща и до каква степен съгласно него е сериозен казусът.

„Свикнал съм с травмите и това не е нещо ново за мен, само че през последните няколко дни не ми е по никакъв начин елементарно. Полагам старания, само че в някои случай, като този да вземем за пример, ми е в действителност мъчно да приема обстановката и да се примиря с това, че не мога да упражнявам в няколко следващи дни. Днес започнах да усещам болежка в средата на втория сет, а след това беше съвсем невероятно да играя. Въпреки това обаче не желая да лишавам нищо от Денис. Той игра доста добре и заслужаваше да спечели“ – показа Надал.

„Болката е непрекъсната. Понякога е по-силна, а различен път – по-слаба, само че през днешния ден се случи нещо, което не бях изпитвал до момента. Бих желал да кажа нещо друго, да приказвам единствено за тенис, само че обстановката е такава, каквато е. Колкото и умел състезател да си, постоянно е мъчно да се оправиш с нещо сходно. Когато не съм кадърен да се движа по този начин, както желая, нещата стават доста по-трудни. Най-лошото е това, че до преди няколко часа бях сигурен, че покачвам равнището си и се усещах доста добре на корта както в мачовете, по този начин и в тренировките. В момента не знам какво да върша. Не съм сигурен дали би трябвало да си умря или да продължа да упражнявам. Ролан Гарос към момента е огромната ми цел. Това не се е променило“ – добави рекордьорът по трофеи от Големия шлем.

Надал бе запитан и дали съществува опцията да не взе участие на идното Открито състезание на Франция.

„Основното нещо, към което ще се стремя в този момент, е да отстрани болката, с цел да мога още веднъж да упражнявам. В актуалното ми положение е невероятно да играя, само че може би след няколко дни ще съм по-добре. Все още не знам, не мога да кажа нищо. Лекарят ми ще е с мен в Париж, което е добре, само че към този момент не мога да кажа нищо повече. В момента съм доста печален, само че нямам различен избор с изключение на да приема случилото се и да продължа да се боря. Не ми е по никакъв начин елементарно и, както споделих, не знам по какъв начин ще се усещам след няколко дни. Утре ще приказвам с лекаря ми и ще забележим каква е обстановката. Все още се надявам да играя на Ролан Гарос“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР