Рафаел Надал отпадна изненадващо още във втория кръг на турнира

...
Рафаел Надал отпадна изненадващо още във втория кръг на турнира
Коментари Харесай

Сензация: Рафаел Надал се срина в Париж

Рафаел Надал отпадна изненадващо още във втория кръг на шампионата от сериите “Мастърс ” в Париж. Властелинът по трофеи в Големия шлем загуби с 6:3, 6:7(4), 1:6 от американеца Томи Пол. Сензационно беше представянето на Матадора в третия сет, когато безусловно го унищожиха на корта.

Рафа не беше играл в зала “Берси ” от 2020 година, когато загуби на полуфиналите от Александър Зверев.

Надал позволи ранен пробив, само че го върна и след това си взе първия сет без никакви проблеми. В този миг нищо не предвещаваше какво следва за титана в тениса. Даже при започване на втория сет Рафа проби и феновете се настроиха за бърз негов триумф. Томи Пол обаче съумя да обърне нещата в своя изгода. На няколко пъти Рафа се измъкна в сложни обстановки на собствен сервис, само че в тайбрека американецът се възползва от преднината, която имаше, е и изравни сетовете.

С всеки идващ гейм си личеше, че Надал е надалеч от оптималната си кондиция. Той изостана с пробив и в третия сет, а Томи Пол заигра доста по-опростено и за първия път в кариерата си победи тенисист, който се намира на едно от първите две места в международната класация.

В идващия кръг американецът ще се изправи против Пабло Кареньо Буста (Испания), който отстрани канадеца Шаповалов със 7:6(2), 2:6, 6:4.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР