Рафаел Надал отказа участие на предстоящия тенис турнир в Доха,

...
Рафаел Надал отказа участие на предстоящия тенис турнир в Доха,
Коментари Харесай

Надал се оттегли от турнира в Доха, прицели се в Ролан Гарос и Игрите в Париж

Рафаел Надал отхвърли присъединяване на идния тенис шампионат в Доха, с което ще отсрочи в допълнение завръщането си на корта. 22-кратният първенец от Големия шлем трябваше да играе в катарската столица, където конкуренцията стартира на 19 февруари. Въпреки това, 37-годишният испанец, който неотдавна се завърна след дълъг престой отвън кортовете, остава в лазарета.


В обществената мрежа Х Матадорът разкри, че се цели в показателен мач с Карлос Алкарас в Лас Вегас през март, както и в присъединяване на Индиан Уелс по-късно същия месец.

„ Много ми се искаше да играя в Доха, където уредниците на шампионата и страхотните катарски почитатели постоянно са ме подкрепяли. За страдание, не съм подготвен да играя и няма да мога да дойда в Доха, където доста желаех да бъда и още веднъж да играя след незабравимата купа през 2014. Ще се съсредоточвам върху това да продължа да работя, с цел да бъда подготвен за демонстративния мач в Лас Вегас и невероятния шампионат в Индиан Уелс “, написа той.

Надал бе отвън игра близо година поради проблем в бедрото, като направи завръщането си на шампионата в Бризбън през януари. Там той завоюва два мача, само че мускулно скъсване докара до проваляне от Джордан Томпсън в четвъртфиналната фаза. Травмата докара и до решението на испанеца да се отдръпна от Откритото състезание на Австралия седмица преди началото на конкуренцията в Мелбърн.

В изявление за испанския ефирен канал La Sexta, 22-кратният първенец от Шлема разкри, че задачите му до края на годината са Ролан Гарос и Олимпийските игри в Париж. „ Не знам на кои шампионати ми остава да вземам участие, само че сред нас казано, няма да са доста. Ролан Гарос ще бъде една от задачите ми. Бих желал да играя и на Олимпиадата. Не мога да го потвърдя сега, само че се надявам, че ще мога…мисля, че ще мога “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР