Рафаел Надал официално се отказа от участие на Мастърс турнира

...
Рафаел Надал официално се отказа от участие на Мастърс турнира
Коментари Харесай

Участието на Ролан Гарос под въпрос. Надал няма да играе в Рим


Рафаел Надал публично се отхвърли от присъединяване на Мастърс шампионата в Рим. Това слага под въпрос и завръщането на Матадора на Ролан Гарос.

Носителят на 22 трофеи от Големия шлем е 10-кратен притежател на трофея във Вечния град. Мастърс шампионатът ще се организира в интервала 10-21 май тази година.

„ Всички вие знаете какъв брой доста ме боли да пропусна още един от шампионатите, белязали професионалната ми кариера и мен като човек, поради всички тифози, любовта и поддръжката “ – заяви Надал.

Надал към момента се възвръща от контузията, която получи в мача против Макензи Макдоналд във втори кръг на Australian Open. Първоначално очакванията на испанеца и неговия екип бяха, че той ще се възвърне още за Мастърса в Индиън Уелс, само че това не се случи.

Следващата цел бе конкуренцията в Монте Карло, само че Рафа не просто не игра там, а въобще не съумява да взе участие на шампионат на клей, изпускайки още Барселона и Мадрид, а в този момент и Рим.

Преди няколко дни Карлос Моя даде изявление за RTVE, в което призна, че Надал е печален от невъзможността да играе в шампионатите на алено досега, само че от екипа му се пробват да го окуражат и да бъдат оптимисти.

„ Може постоянно да чакаме Рафа да извади заек от шапката. Затова си мисля, че е градска легенда това, че Надал има потребност от доста мачове, с цел да бъде подготвен. Когато се е прибирал от травма, той постоянно е реализирал положителни резултати “ – разяснява Моя.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР