Рафаел Надал официално обяви, че се отказва от участие на

...
Рафаел Надал официално обяви, че се отказва от участие на
Коментари Харесай

Уникален шанс за Гришо, Рафа се оттегли

Рафаел Надал публично разгласи, че се отхвърля от присъединяване на финалите в Лондон поради травма в коляното, която го изтезава от няколко седмици. Късно нощес носителят на 16 трофеи от Големия шлем загуби първия си мач на финалния " Мастърс " след гладиаторска борба с Давид Гофен, завършила при резултат 6-7(5), 7-6(4), 4-6. Непосредствено след срещата Рафа осъзна, че проблемите с коляното му са в действителност съществени и реши да не рискува, като се отдръпна от конкуренцията. " Ще се трудя старателно, с цел да продължа да съм на върха и да мога да се боря за значимите шампионати. Благодаря ви и радостни празници ", гласи известието на Рафа, съобщи Sporta.bg.

Отказването на Надал значи, че в шампионата влиза първата запаса Пабло Кареньо Буста. Испанецът заема мястото на своя съотечественик в група " Пийт Сампрас " и ще дебютира против Доминик Тийм в сряда. Григор Димитров, който е в същата група, няма да срещне кошмара си от този сезон - Рафаел Надал, а ще се изправи против надалеч по-непретенциозен конкурент.

Преди " Мастърс " шампионата в Лондон даже имаше индикации, че Рафа изобщо няма да взе участие. Той се отхвърли преди 1/4-финалите в Париж поради казуса с коляното, само че реши да види в каква кондиция ще е в английската столица. Резултатите не бяха приемливи, а Матадора бе надалеч от нормалното си равнище. Той в никакъв случай не е печелил финалния " Мастърс " в Лондон. Все отново тази година Надал ще приключи като номер 1 в света, откакто сграбчи шест трофеи, в това число и две от Големия шлем - рекордна за него 10-а на Ролан Гарос и трета на US Open.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР