Рафаел Надал обяви сензационно, че ще пропусне „Уимбълдън“ и летните

...
Рафаел Надал обяви сензационно, че ще пропусне „Уимбълдън“ и летните
Коментари Харесай

Рафаел Надал със сензационна новина за феновете си

Рафаел Надал разгласи сензационно, че ще пропусне „ Уимбълдън “ и летните олимпийски игри в Токио. Носителят на 20 трофеи от Шлема разкри, че физическото положение не му разрешава да вземе присъединяване в идващите два огромни шампионата.

„ Уимбълдън “ ще се състои от 28 юни до 11 юли, а Олимпиадата е от 23 юли до 8 август.

“Здравейте, взех решение да не вземам участие на " Уимбълдън " и Олимпийските игри в Токио през тази година. Не беше елементарно, само че откакто послушах тялото си и разисках физическото си положение с моя екип, считам, че е вярното решение. Целта е да удължа оптимално кариерата си и да продължа да върша това, което обичам. Искам да се състезавам на най-високо допустимо равнище и да се боря за професионалните и персоналните си цели в конкуренцията на най-хубавите играчи.

Фактът, че в програмата има единствено две седмици разлика сред “Ролан Гарос” и “Уимбълдън”, не прави добра услуга на тялото ми след постоянно тежкия сезон на клей. В последните два месеца поставих доста старания, тъй че решението ми да си взема отмора е с мисъл за бъдещето.

Искам да изпратя специфични поздрави към почитателите си по света, изключително на тези във Англия и Япония. Олимпиадата постоянно е значела доста за мен и е била приоритет в проектите ми. Бях част от нея цели три пъти и имах достойнството да бъда знаменосец на страната си”, написа Надал в профила си в " Туитър ".

Последният мач на Рафа бе на полуфинала на „ Ролан Гарос “. Носителят на 13 трофеи от Откритото състезание на Франция загуби от Новак Джокович с 6:3, 3:6, 6:7, 2:6.

По всичко проличава, че Надал ще хвърли сили върху подготовката и присъединяване на US Open от 30 август до 12 септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР