Рафаел Надал не бе никак доволен от представянето си в

...
Рафаел Надал не бе никак доволен от представянето си в
Коментари Харесай

Надал: Нормално е да съм в такава форма, но въпреки това съм разочарован


Рафаел Надал не бе по никакъв начин удовлетворен от представянето си в снощния мач против Тейлър Фриц от груповата фаза на Финалите на ATP . Испанецът претърпя проваляне в трети следващ шампионат, което му се случва за пръв път от далечната 2004 година насам. Тогава той отпадна на четвъртфинал в Щутгарт, след което бе отстранен още в първите си мачове в Торонто и Синсинати.

„ Мисля, че се показах добре в първия сет, само че Тейлър изигра необикновен мач. Това, от което не съм удовлетворен, е равнището ми във втория сет, Много съм отчаян. В първия изгубих с доста дребна разлика и бих могъл да приема това, само че не и метода, по който играх във втория. В първия сет сервисът ми беше доста добър, само че имах доста сложен конкурент против себе си. В сходен мач всеки дребен подробност може да се окаже решителен и в последна сметка победи играчът, който показва повече убеденост и самочувствие във значимите моменти “ – разяснява международният №2 на конференцията след дуела.

Надал разкри, че макар качествените тренировки към момента му е мъчно да откри оптималния си игрови темп поради дребното изиграни мачове през последните пет месеца.

„ Да дойдеш на подобен шампионат, откакто съвсем не си играл в предходните няколко месеца, несъмнено не е идеална обстановка. Когато се завръщаш след дълго неявяване постоянно имаше потребност от няколко мача, с цел да възвърнеш ритъма и увереността си. Тук обаче нямаш време, защото още в първия дуел играеш против един от най-хубавите тенисисти в света и това прави обстановката доста по-сложна. Това надалеч не е най-подходящата част от сезонам в която да се озовеш в сходно състояние, само че действителността е такава, каквато е и би трябвало да я приемем и да продължим напред. В момента представянето ми в тренировките е доста по-добро, в сравнение с в мачовете. Знам, че подобавам с вярната настройка, само че би трябвало да стартира да го демонстрирам и в дуелите “.

„ Наясно съм, че протичащото се с мен сега е обикновено поради всичко, през което прекосих през последните пет месеца, само че все пак съм отчаян. Имах възприятието, че всичко се случва прекомерно бързо. Нямах време да се нареждам добре за ударите си и това ме накара да играя прибързано. През множеството време Тейлър атакуваше, а аз се защитавах, тъй като не притежавах скоростта, която е нужна, с цел да спечелиш подобен мач. Колкото и да тренираш, това се придобива с игрова процедура. Кортът е доста бърз и нямаш опция да мислиш прекалено много за тактичност и създаване на точките. Трябва да си бърз и нападателен. Тейлър игра ужасно и ме сложи под голямо напрежение “ – добави първенецът на Australian Open и Ролан Гарос.

В идващия мач Надал ще се изправи против Феликс Оже-Алиасим, който в предходния си конфликт претърпя проваляне от Каспър Рууд. „ Напрежението ще бъде доста огромно и за двама ни, защото изгубилият ще отпадне от шампионата. Очаква ме голямо предизвикателство и се надявам, че ще бъда подготвен за него “ – приключи Матадора.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР