Рафаел Надал може да не беше стъпвал близо 2 години

...
Рафаел Надал може да не беше стъпвал близо 2 години
Коментари Харесай

Бляскаво завръщане: Надал показа защо е кралят на клея и потегли експресно в Барселона!

Рафаел Надал може да не беше стъпвал близо 2 години на обичания си клей, само че сподели, че неговата класа е безконечна и може да печели мачове на най-високо равнище, даже когато е надалеч от оптималното си физическо положение. 22-кратният " мейджър " притежател започва неубедително в срещата си от първия кръг на ATP 500 конкуренцията в Барселона, единствено че последователно заигра тенис на едно доста високо равнище, имайки поради дългото му неявяване от кортовете и справедливо се поздрави с успеха над италианеца Фабио Коболи - 6:2 6:3 за 1 час и 23 минути игрово време.

По този метод Рафа си подсигурява място в 1/8-финалите където на следващия ден още веднъж ще излезе в конфликт на Pista " Rafael Nadal ", а изпитането ще бъде извънредно съществено, тъй като му следва дуел със международния номер 11 - Алекс Де Минор.

HE IS BACK!

Playing his first match since january and his first clay match since the 2022 Roland Garros final, Rafael Nadal beats Flavio Cobolli 6-2, 6-3 to reach the 2nd round in Barcelona.

Looked very good.

The 12-time champ will face #11 Alex De Minaur tomorow.
— José Morgado (@josemorgado)
Надал очевидно не беше в оптимална физическа форма и му беше мъчно да откри ритъма си, само че беше съществено подкрепят от младока, който действаше прекомерно прибързано и допускаше голям брой непредизвикани неточности, което докара до първи две благоприятни условия за пробив пред Надал в четвъртия гейм. Световният номер 62 отвърна със серия от неспасяеми форхенди и доближи до геймбол единствено че сподели голяма липса на самообладание в идващите разигравания и трибуните избухнаха, тъй като именитият испанец реализира брейк за преднина от 3:1.

12-кратният първенец ставаше по-уверен на корта с всяка минала минута и беше безусловно непогрешим в разиграванията от дъното на корта, държейки топката с оптималната дълбочина в съперниковото поле, до момента в който получи опция да изостри играта с вездесъщия си форхенд и доста скоро Матадора усили задатъка си до 4:1. Коболи показва темперамент и отрази четири брейкбола, с цел да запише втори гейм на сметката си, само че оттова насетне беше изцяло беззащитен на корта и локалният любим постави точка на разногласието в откриващия сет, осъществявайки още един пробив.

Втората част стартира мъчно за манакореца, който беше изправен пред точка за пробив, само че я отрази след майсторски изпълнена къса топка и незабавно още веднъж пое контрола над събитията в конфликта, отмъквайки сервис гейма на съперника си. 21-годишният състезател се активизира и отвърна с неочакван рибрейк, но след това някогашният номер едно изостри доста ударите си и го видяхме напълно да господства над младока, приключвайки мача със спечелването на 5 от последните 7 гейма.

The Return of the King
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР