Рафаел Надал, единственият останал в основната схема шампион на Australian

...
Рафаел Надал, единственият останал в основната схема шампион на Australian
Коментари Харесай

Надал започна ударно в Австралия

Рафаел Надал, единственият останал в главната скица първенец на Australian Open след депортирането на деветкратния победител Новак Джокович, стартира стремително преследването на рекордната за мъжкия тенис 21-ата купа от Големия шлем.

Испанецът, който е подложен под №6, показва някои от емблематичните си бомбени форхенди и се оправи с американеца Маркос Хирон с 6:1, 6:4, 6:2. Срещата на корт „ Род Лейвър “ в Мелбърн продължи тъкмо 111 минути.

Матадора бързо съумя да пречупи 66-ия в международната класация Хирон, осъществявайки пробив още във втория сервис-гейм на американеца. До края на първия сет 35-годишният испанец съумя да направи още един брейк в подаването на противника си.

Един пробив в първия гейм на втората част се оказа задоволителен на Надал. Втори подобен беше близо в десетия гейм, само че тогава Хирон избави три сетбола. Надал обаче взе частта при собствен сервис.

Третият сет също стартира с пробив за испанеца, който направи още един в петия гейм и това му беше задоволително, с цел да си подсигурява успеха в първия кръг на Australian Open.

Следващият противник на Рафаел Надал ще бъде спечелилият от срещата сред австралиеца Танаси Коканикис и германеца Яник Ханфман.

„ Никак не е елементарно, а дори е доста мъчно на корта, когато се завръщаш от лекуване на травма. Имах доста сложни месеци, в които бяха налегнат от подозрения по отношение на кариерата ми. Въпреки това оставам оставам положително надъхан, защото съумях да изцелявам контузията в ходилото. Освен това през предходната седмица завоювах три мача и взех купа “, съобщи Надал след успеха си.

„ Преди да дойда в Австралия бях инфектиран с ковид. Симптомите не бяха по никакъв начин леки и бях на легло в продължение на четири дни. Все още елементарно се изтощавам, само че стартирам да се усещам по-добре “, добави испанският тенисист.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР