Рафаел Надал е заслужил мястото си сред най-великите в тениса,

...
Рафаел Надал е заслужил мястото си сред най-великите в тениса,
Коментари Харесай

Защо Рафа Надал може да не се завърне

Рафаел Надал е заслужил мястото си измежду най-великите в тениса, само че 2023 година за него е в действителност тежка. Испанецът не е играл тенис от началото на година, когато получи тежка травма в региона на таза по време на Australian Open.
 Голямото завръщане на Рафаел Надал, преди окончателния му отвод от професионалния тенис
Идва ли краят за Рафаeл Надал в професионалния тенис

Да си тръгнеш почтено

Феновете му бяха обнадеждени, че може да го видят още веднъж в деяние при започване на идната година. Тези очаквания пристигнаха след изявление на изпълнителния шеф на Australian Open Крейг Тайли, който съобщи, че Надал може да се върне на корта точно на първия шампионат от Големия шлем за новия сезон.

Пред The Today Show Тайли сподели, че е приказвал с Рафаел Надал и той персонално му е удостоверил, че ще направи завръщането си точно в Австралия. Ентусиазмът, който бе подбуден от тези думи, бе леко охладен от самия испанец.

По време на публично събитие в Мадрид Рафаел Надал е декларирал, че първата реалистична алтернатива пред него, с цел да се завърне, е именно Australian Open, само че това надалеч не е несъмнено.

" Но сега в действителност не мога да потвърдя нещо, което не знам. Нищо не се е трансформирало през последните няколко седмици, с изключение на обстоятелството, че упражнявам малко повече от преди, което е добре за мен и психологичното ми здраве. "

I appreciate the vote of confidence from the Australian Open… I am practising every day and working hard to come back asap

Надал добавя, че все пак към момента изпитва болежка, до момента в който тренира. " Болката ми е по-малка, в сравнение с преди, само че все още я изпитвам. Въпреки това, тази болежка ми разрешава да върша от ден на ден и повече неща ", споделя още тенисистът, пише Eurosport.

Испанецът споделя още, че нещата щяха да бъдат доста по-различни, в случай че не изпитваше никаква болежка, тъй като тогава би могъл даде точна дата на завръщането си на корта. Последните 10 месеца бяха сложни за Рафаел Надал и поради обстоятелството, че Новак Джокович съумя да спечели French Open и US Open, с което да разбие върха му за най-вече трофеи от Големия шлем.
 Новак Джокович след триумфа на US Open - пречи ли му фактът, че е от Сърбия
Пречи ли му на Новак Джокович, че е сърбин

Ето какво мисли самият той

Липсата на игра напълно разумно се отрази и отрицателно на класирането на му. В момента 37-годишният Надал заема незавидната 243-та позиция.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР