Рафаел Надал е първият тенисист, спечелил 21 титли от Големия

...
Рафаел Надал е първият тенисист, спечелил 21 титли от Големия
Коментари Харесай

Рафаел Надал покори историята с 21-ва титла от Големия шлем

Рафаел Надал е първият тенисист, спечелил 21 трофеи от Големия шлем! Днес (30 януари) Матадора си подпечата място в историята, побеждавайки на финала на Откритото състезание на Австралия Даниил Медведев с 2:6, 6:7(5), 6:4, 6:4, 7:5.
Снимка: Reuters
 
Срещата продължи 5 часа и 25 минути, а феновете в Мелбърн и по целия свят видяха тенис от най-високо равнище!
 

Снимка: Reuters

Триумфът прати Надал отпред на класирането по трофеи от Големия шлем. Новак Джокович, който беше депортиран от Австралия преди началото на конкуренцията, и Роджър Федерер, който не взе участие поради травма, имат по 20 трофея от най-важните шампионати през годината.
 
Освен това Надал към този момент има по 2 победи във финалите на всички 4 шампионата. Това е втора купа в Австралия за него след 2009 година Тя е още „ по-сладка “ за 35-годишния испанец, защото той съумя да я завоюва след дълъг интервал на възобновяване от травма и ковид.
 

Снимка: Reuters

Мачът в Мелбърн стартира с преимущество за Медведев. Той беше праволинеен в първия сет и без проблеми поведе в резултата. Във втория сякаш Надал се „ разсъни “. Матадора докара развръзката до тайбрек, само че руснакът още веднъж съумя да го надиграе.
 
И тъкмо когато всички си мислеха, че Медведев решително крачи към втора купа от Шлема (след тази от Откритото състезание на Съединени американски щати от 2021 г.), Надал откри сили и с прецизна игра взе идващите два сета.
 

Снимка: Reuters

Заключителната част стартира внимателно и за двамата, само че Надал се оказа по-съобразителен и съумя да осъществя пробив в петия гейм, а по-късно да го затвърди. Медведев върна пробива за 5:5, с цел да удължи драмата. Руснакът обаче позволи идващия гейм да отиде на сметката на неговия съперник и по този метод Матадора победи!
 
За първи път от 1965 година първенецът на Откритото състезание на Австралия съумява да завоюва купата откакто губи с 0:2. Тогава трофеят отиде при Рой Емерсън.
 

Снимка: Reuters

Във финала не липсваха и любопитни обстановки. Във втория сет играта беше прекратена от почитател, нахлул на корта. Охраната съумя да го в профил бързо.
 

Снимка: Reuters

Медведев пък не пропусна да влезе в спор със съдията няколко пъти. Той се оплака от непрекъснатия звук от трибуните по време на неговите сервиси. Надал имаше преимущество измежду почитателите на централния корт, само че също обърна внимание, че те са прекомерно шумни. 
 
Източник: бТВ
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР