Рафаел Надал е първият финалист на Мастърс турнира в Шанхай,

...
Рафаел Надал е първият финалист на Мастърс турнира в Шанхай,
Коментари Харесай

И Чилич не успя, Надал е първият финалист в Шанхай


Рафаел Надал е първият финалист на Мастърс шампионата в Шанхай, Китай. Испанският левичар се класира във финалната фаза на конкуренцията, откакто се наложи със 7-5, 7-6 (3) над Марин Чилич.

В оспорван дуел, траял малко повече от 2 часа, петият в света хърватин опита всичко по силите си, с цел да спре Краля на клея, само че в последна сметка класата на Надал за следващ път се оказа решаваща. Припомняме, че през вчерашния ден номер 1 в света и първата ни ракета Григор Димитров изиграха също извънреден трагичен дуел, само че още веднъж Рафа бе този, който подвигна победоносно ръце след победа с 2-1 сета.

След равностойно начало на дуела Матадора съумя да осъществя решителен пробив в 11-ия гейм, откакто Чилич инкасира спад в играта си. Впоследствие носителят на 16 трофеи от Големия шлем не позволи изненади и разумно затвори сета след 7-5 в своя изгода.

Втората част още веднъж стартира чудесно за испанеца, който съумя да пробие подаването на своя противник още в третия гейм, с цел да поведе с 2-1. В последвалия гейм Надал затвърди преимуществото си и преднината му набъбна до 3-1.

В шестия гейм обаче международният номер 5 завиши доста оборотите в своята игра, което докара и до връщане на брейка и равнене на резултата за 3-3. Това бе и първи пробив въобще в подаването на левичаря от Майорка от началото на конкуренцията.

При резултат 4-4 Рафа направи нов пробив, с който изглеждаше, че точката на разногласието в срещата е поставена. Хърватинът обаче бе на друго мнение и съумя да остане в срещата, връщайки брейка за 5-5. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който Матадора показва класата си в основните моменти и закономерно завоюва със 7-3 точки.

Съперник на Рафаел Надал в борбата за трофея ще бъде избран сред Роджър Федерер (Швейцария) и Хуан Мартин дел Потро (Аржентина). Срещата сред двамата е от 15:00 часа българско време. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР