Рафаел Надал е оптимист, че ще бъде на 100% готов

...
Рафаел Надал е оптимист, че ще бъде на 100% готов
Коментари Харесай

Надал оптимист за състоянието си преди старта в Лондон

Рафаел Надал е оптимист, че ще бъде на 100% подготвен за финалите на ATP, като ще се опита да приключи за пети път в кариерата си под номер 1 в международната класация.
33-годишният испанец смъкна от върха в мъжкия тенис Новак Джокович тази седмица, само че получи контузия в коремната област, която го принуди да се откаже в полуфиналите на Мастърса в Париж. Въпреки че води с 640 точки на сърбина преди старта на шампионата в Лондон, той евентуално ще се нуждае от мощен свършек в конкуренцията, която не е печелил в никакъв случай до момента, в случай че желае да предотврати нова промяна на водачеството.

„ Състоянието ми ще се следи ден за ден. Щастлив съм да бъда тук, тъй като след предходната събота в Париж не знаех дали въобще ще имам шанса да бъда в Лондон. Така че съм разчувствуван, че след две години още веднъж имам опцията да играя тук. Трябва да видя по какъв начин ще се развият нещата ден за ден. Имам очаквания, че ще съм подготвен на 100% за понеделник “, стартира Надал. Световният номер 1 попадна в група Андре Агаси дружно с настоящия първенец Александър Зверев и дебютантите Стефанос Циципас и Данийл Медведев.

В понеделник той открива акцията си против Зверев, само че призна, че сервисът към момента го тормози. „ Започнах да удрям сервиси през вчерашния ден, с доста ниска скорост. Знам, че играх на високо равнище в Париж и за мен главната цел е да съм здрав за понеделник. Сервирах доста добре в зала „ Берси “, изиграх положителни мачове, тъй че съм убеден, че мога да бъда доста конкурентен, само че несъмнено, става въпрос за шампионат, в който се изправяш против най-хубавите осем от началото, тъй че би трябвало да си на 100% подготвен. Но в действителност се надявам да поднасям всеки ден все по-добре и се надявам да депозирам обикновено в неделя “, показа още той.

Надал си обезпечи присъединяване в заключителния Мастърс в Лондон за 15-и път в своята кариера, само че в действителност е играл едвам осем пъти поради проблемите си с травми през годините. Последната му поява бе през 2017, когато изигра единствено един от мачовете си в груповата фаза, загубвайки от Давид Гофен. Той стигна на два пъти до финала в конкуренцията след преместването в Лондон – през 2010 (загуба от Федерер) и през 2013 (загуба от Джокович).

„ Да, класирах се 15 пъти, само че не знам какъв брой пъти съм завършвал шампионата. Но би било прелестно, в случай че съумея да подвигна трофея “, приключи испанецът. Дори в случай че Надал се отдръпна или не завоюва мач от груповата фаза, Джокович ще се нуждае от постигане на финала, с цел да приключи за рекорден шести път като номер 1 в света, изравнявайки достижението на американеца Пийт Сампрас. Сърбинът започва акцията си за шеста купа от заключителния Мастърс в неделя против италианския дебютант Матео Беретини. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР