Рафаел Надал е на мнение, че ако не изпитваше толкова

...
Рафаел Надал е на мнение, че ако не изпитваше толкова
Коментари Харесай

Надал: Ако не бяха контузиите, можеше да съм подобрил рекорда на Сампрас

Рафаел Надал е на мнение, че в случай че не изпитваше толкоз постоянно проблеми с травми в края на годината, можеше и да е подобрил върха на Пийт Сампрас от шест.

Испанският тенисист напусна заключителния Мастърс на осемте най-хубави в петък след пирова победа над Стефанос Циципас в три сета. Финалистът в конкуренцията от 2010 и 2013 не съумя да доближи полуфиналите, откакто в късния мач от група Андре Агаси първенецът от предходната година Александър Зверев се оправи с Данийл Медведев.

Въпреки това, Надал приключва годината като номер 1 в света за пети път в своята кариера, откакто в другата група Новак Джокович не съумя да прескочи групата след две провали в трите си срещи. 19-кратният първенец в шампионатите от Шлема, който победи на Ролан Гарос и Ю Ес Оупън тази година, показа след края на дуела с гръцкия гений, че изпитва облекчение и удовлетворение от това, че още веднъж завършва календарната година като най-хубавия тенисист в света.

„ Мисля, че този трофей е въплъщение на положения труд и старания през цялата година – чудесна във всеки един аспект. Този трофей в ръцете ми е огромно персонално удовлетворение. Имаше няколко деморализиращи моменти през сезона във връзка с физически проблеми, само че съм извънредно благополучен за всичко. Голямата разлика сред първата до днешната – 11 години, е голямо нещо. Не знам дали някой го е реализирал или не, само че е нещо труднопостижимо “, показа испанецът, който приключи годината като номер 1 за първи път през 2008.

Надал добави, че за него е чест да изравни огромните си противници Роджър Федерер и Новак Джокович като приключени години под номер 1, само че означи, че травмите са го възпрели да задмине върха на Сампрас от шест. „ Не мога да се оплача, само че не мога да отрека и, че в един миг, интервал от 2-3 години, бях в позиция да завърша още веднъж като номер 1, само че постоянно се контузвах и това ми попречваше да се боря за върха в мъжкия тенис “, приключи той. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР