Рафаел Надал е готов да стане треньор на Григор Димитров

...
Рафаел Надал е готов да стане треньор на Григор Димитров
Коментари Харесай

Димитров предложи на Надал да му стане треньор


Рафаел Надал е подготвен да стане треньор на Григор Димитров след края на кариерата си, стига българинът да успее да покрие финансовите му условия. Това стана ясно в закачлив диалог сред двамата в платформата FanJolt, която дава опция да на почитателите да беседват онлайн с някои от зведите на тениса. Двамата неведнъж демонстрираха възприятието си за комизъм, говорейки по разнообразни тематики.

Най-интересната част от диалога несъмнено бе предлагането на Димитров към Матадора на стане негов треньор някой ден.

„Добре, какво ще кажеш за това – хипотетично, когато към този момент си прекратил кариерата си, да кажем след 10 години. Ако ти се обадя и ти кажа „Рафа, можеш ли да ме тренираш за три шампионата на клей?“, какъв ще е отговорът ти?“, на което рекордьорът по трофеи от Големия шлем отговори „Много съм безценен, човече“ след което и двамата избухнаха в смях.

„Ще ти платя за три шампионата, а на третия ще си с мен гратис. Какво ще кажеш?“ – попита Димитров, а Надал отвърна „Разбира се, там съм. Не знам до каква степен ще мога да ти оказа помощ, само че ще дам всичко от себе си. Ако спечелиш купа, ще вдигнем огромно празненство. Това е единственото ми условие“.

Двамата разискаха и други забавни тематики, като измежду тях бе едно от най-обичайните занимания на тенисистите – зимните спортове. На въпроса на Димитров дали в миналото е играл хокей, Надал отговори „Не, не съм, защото в Майорка няма лед. Никога не съм карал сноуборд, само че като по-млад постоянно карах ски. Всяка година ходех на ски за най-малко седмица, само че когато станах на 14 или 15 години трябваше да спра, тъй като знаех, че това може съществено да навреди на кариерата ми на тенисист“.

„А на теб харесва ли ти да караш ски?“ – попита испанецът Димитров. „Иска ми се да можех, само че доста ми харесва да карам сноуборд“ – отговори първата ни ракета.

Димитров и Надал организираха взаимна подготовка на Уимбълдън преди няколко дни , като спонтанният мач приключи с победа за българина (6-3, 2-1). Тази седмица първата ни ракеа почива и се приготвя за Шампионата, до момента в който първенецът на Australian Open и Ролан Гарос взе участие на демонстративния шампионат в Хърлингам, където през вчерашния ден победи Стан Вавринка .
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР