Рафаел Надал даде надежди на своите привърженици, след като ги

...
Рафаел Надал даде надежди на своите привърженици, след като ги
Коментари Харесай

Надал след поражението: Липсва ми самочувствие, но все още имам шансове в турнира

Рафаел Надал даде очаквания на своите последователи, откакто ги увери по какъв начин най-сетне се усеща в положително физическо положение и изрази съществени упоритости за присъединяване си на тазгодишните ATP финали в Торино, само че неналичието на задоволително огромна игрова процедура в последните месеци оказа пагубно въздействие върху 22-кратния първенец от Шлема и в последна сметка той беше надигран от Тейлър Фриц в поредни сетове, като по този начин дебютантът в надпреварата взе своя реванш за позволеното проваляне от испанеца в четвъртфиналите на Уимбълдън, а ето какво показа самият Рафа на последвалата си конференция:

" Често в спорта нещата опират до време, а аз нямах нужното такова през днешния ден. Имах възприятието, че всичко се случва прекомерно бързо и ми беше мъчно да върша нещата, които бих желал с топката. Когато това се случи, то напрежението е извънредно огромно и не можеш да подредиш играта си по стремежи метод. През съвсем цялото време той беше в атакуваща позиция и аз трябваше да се пазя.

Със сигурност не е идеално да се завърна на сходно събитие, тъй като всеки един мач е против един от най-хубавите в света и нямаш никакво време да намериш най-хубавия си тенис. На другите съревнования бих имал опцията да изиграя 1-2 мача с по-леки противници и последователно да намеря ритъма си. Победите в спортна конюнктура са доста значими за самочувствието, защото през последните дни упражнявах доста добре и се усещах изцяло конкурентноспособен, само че нещата са радикално разнообразни по време на самите дуели. Разликите сред топ играчите са доста дребни и е обикновено значимите точки да бъдат печелени от тенисиста с по-голяма моментна самонадеяност.

Не можах да се оправя с мощта на Фриц, който сервираше ужасно и ме поставяше под непрекъснат напън. Той изигра мощен мач, до момента в който аз не можах да го сторя. Донякъде случилото се е обикновено, единствено че това по никакъв метод не ме прави по-малко отчаян и сигурно можех да се показва надалеч по-добре.

Все още имам своите шансове в шампионата, въпреки че очевидно не съм съумял да покача изключително нивото си от Париж насам. В момента подготвителния ми развой върви чудесно и имам вяра, че успехите ще дойдат, в случай че продължа да върша нужните неща " - приключи оптимистично Матадора.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР