Рафаел Надал често бе измъчван от контузии през иначе успешната

...
Рафаел Надал често бе измъчван от контузии през иначе успешната
Коментари Харесай

Надал: Ефикасното лечение на крака промени всичко, оптимист съм за 2023 г.


Рафаел Надал постоянно бе малтретиран от травми през другояче сполучливата за него 2022, само че означи огромна победа и на този фронт. След Ролан Гарос испанецът и екипът му най-сетне съумяха да намерят ефикасно лекуване за хроничната контузия в крайници, която изтезава Матадора от доста години и през 2021 година заплаши съществено кариерата му. Днес Надал дойде в Чили, която е идната спирка от южноамериканското му турне. Там той ще изиграе демонстративни мачове с Каспър Рууд и една от локалните звезди – Алехандро Табило.

„ Много се веселя още веднъж да бъда в Чили, защото тукашните почитатели постоянно са ми показали голяма любов и поддръжка. Пазя топли мемоари от последното си идване през 2013 година и мачовете с Фернандо Гонзалес. Играх против него и на полуфинала на Олимпийските игри в Пекин, като това несъмнено бе най-важният мач, който съм играл против чилиец. Познавам и Николас Масу, двамата сме в доста положителни връзки. Хубаво е, че през последните години от ден на ден тенисисти от Южна Америка съумяват да доближат най-високото равнище в нащия спорт. Мисля, че кариерите на Гарин и Табило се развиват доста добре. И двамата са млади и се надявам да ги гледаме в Тура още дълго “ – сподели Надал на конференцията пред локалните медии.

Световният №2 съобщи, че намирането на ефикасно лекуване за хроничната контузия в крайници му го кара да чака с оптимизъм идващия сезон. Първите месеци от акцията обаче няма да са по никакъв начин лесни за Матадора, защото той ще би трябвало да пази два „ мейджър “ трофея.

„ Сезонът ми би могъл да се раздели на няколко стадия, които бяха повлияни от физически ми проблеми. Повратната точка за мен в това отношение бе фактът, че успяхме да открием ефикасно лекуване за контузията в крайници ми. Този миг промени всичко, най-много дълготрайните ми вероятности като професионален тенисист. Това ми даде голям прилив на сила и позитивизъм и чакам с неспокойствие новия сезон. След три седмици отпътувам за Австралия и ще направя всичко по силите си, с цел да мога и тази година да се показва на високо равнище “ – показа рекордьорът по трофеи от Големия шлем.

Надал бе запитан и какво мисли за представянето на испанския народен тим на Купа „ Дейвис “. Оберийците отпаднаха на четвъртфинал, откакто Борна Чорич и Марин Чилич надвиха надлежно над Роберто Баутиста Агут и Пабло Кареньо Буста.

„ Беше доста тъпо. И двата мача бяха равностойни и можехме да ги спечелим, само че, за жалост, не се случи. Понякога в тениса е по този начин – спечелилият е единствено един, а пътят от еуфорията до тъгата би могъл да бъде доста къс. Много е разочароващо, че бяхме отстранени от влиятелен шампионат, който е толкоз значим за нас, само че ще продължим напред с високо вдигнати глави “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР