Радваме се на все по-голяма екзотика – платформи за продажби

...
Радваме се на все по-голяма екзотика – платформи за продажби
Коментари Харесай

Продават козунаци без етикет и срок на годност

" Радваме се на все по-голяма екзотика – платформи за продажби непрестанно продават артикули с необезпечен генезис. Много постоянно на тях даже няма етикети. Например, продават се вакуумирани козунаци с по-дълга продължителност, които може да бъдат поръчани безусловно до вашата врата. На тях изобщо не написа нищо, а имат явен адресант. "
 
Тази информация огласи пред БНР доктор Андрей Велчев, ръководител на сдружението. По думите му, това се случва в Пловдивско и Пазарджишко и следва сдружението да се обърне с проблема към Българската организация по сигурност на храните.

До 60 лв. стига цената на козунака за Великден

По време на спонтанните инспекции, с които Сдружението за налична и качествена храна упражнява цивилен надзор в комерсиалната мрежа, се вземат взаимно с БАБХ проби за проучване, изясни Андрей Велчев.

На доста от преместваемите обекти работят лица без документи за подобен вид активност. Тези практики не престават, уточни той по отношение на продажбите на храни навън, за нарушавания при които сдружението сигнализира предишното лято.
 Лъжат клиентите с боядисани козунаци за Великден в. Монитор
Сдружението за налична и качествена храна упорства за съответни законови промени. Едно от тях е систематичните извършители да бъдат оповестявани, тъй като " тях не ги стряскат все по-големите санкции ". И правната, и земеделската комисия в Народното събрание към момента не са приели представители на сдружението за среща, посочи Велчев и дефинира разговора с парламентаристите като " напълно никакъв ".
 
Българският жител има чувство за безвластие и че никой не взема отношение към нищо, разяснява Велчев. Според него потребителите са " на прага на търпимостта си, тъй като заплащат от ден на ден пари, а получават все по-ниско качество ".

 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР