Радваме се, че не само запазихме ръста на българските туристи

...
Радваме се, че не само запазихме ръста на българските туристи
Коментари Харесай

Зам.-министър на туризма: Обявените цени за сянката на плажа са допустимият таван, не реалните

Радваме се, че освен запазихме растежа на българските туристи през предишното лято и зимния сезон, а даже го увеличихме по отношение на последните години и предпандемичнта 2019 година

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.

Успяхме да осигурим спокойна работа на туристическия бизнес. Преодоляхме огромното забавяне по категоризацията на обектите за настаняване и хранене.

Приключихме първия стадий по основаването на туристическия гаранционен фонд – значим инструмент на туроператорите за отбрана на ползите на туристите.

 
Предвижда се да се върна общоприетата 20% ставка на Данък добавена стойност за ресторантьорите, за хотелиерите ще остане 9%.
Независимо от топлата зима изпращаме един доста добър зимен сезон. От 1 декември до 30 март 1.7 млн. регистрации на български и задгранични туристи, което с 25% повече от м.г. и 8.7% по-висок от предпандемичната 2019 година

Търговете за концесия на плажовете се афишират за 5 година напред. Затова се афишират на оптимални цени и спечелилите са с цени до 3 пъти по-високи от до момента. Но цените на плажа ще са до оповестения оптимален размер. Цената на шезлонг и чадър може да бъде и доста по-ниска от оповестената в документите. Разчитаме на пазарния принцип. Това е таванът, в това число и за ВИП шатрите с по няколко шезлонга.

Очакваме най-малко 4.5-4.6 млн. български и задгранични туристи през летния сезон.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР