Радвам се да съм в България по покана на правителството

...
Радвам се да съм в България по покана на правителството
Коментари Харесай

Зеленски благодари на България за подкрепата и защитата: Украйна няма да забрави, че сте с нас

„ Радвам се да съм в България по покана на държавното управление на България и премиера Денков, Много е значимо, че в тази морална рецесия в Европа, България е бранител и съперник на политиката на геноцит на Русия, котяо тя води против Украйна. Отношението на всички страни към Русия не е еднопосочно, само че това се изяснява с обстоятелството, че на хората им е мъчно да признават действителността на злото изключително като не са го срещали. Когато няколко хиляди километра и от съветската артилиерия, която безжалостно унищожава градове и села в Украйна, или когато хората не знаят какво без спокоствие от съветския гнет с ракети и дронове. По-лесно е да отхвълим мисълта за осъщественото зло от Русия и толкоз по-ценно е да получих поддръжка от лидеери, които не отхвърлят истината и избират пътя на отбрана на живота

Искам да ти благодаря, България, за поддръжката и отбраната на нашите хора. Благодаря за решенията на Народното събрание и че признавате действителността “. Това сподели на брифинг в Министерския съвет президентът на Украйна Володимир Зеленски след среща с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

„ На нашата украиснка земя пристигнаха съветски окупатори, ние сме принудени да търсим нашите деца, които руснаците разделят и ги учат на злоба. Всеки, които желае мир, единството е пътят “, добави президентът на Украйна.

Зеленски означи още: „ Скорошният атентат на Русия над Водноелектрическа централа Каховка замърси нашето общо Черно море, и сподели какъв брой нежна е обстановката в нашия район “. 

„ Договорихме се с премиера да активизираме сътрудничестовото в отбранителния бранш. Украйна ще показа с нашите сътрудници за вашата помощ. Ще продължим диалога за лекуване на украински бойци и образованието на военно-медицински личен състав. Помолих България да помогне във възобновяване на обучителната система в Украйна. Страната ви е подготвена да се причисли в подкрепяне на екологичното възобновяване на Украйна. Обсъдихме енергетиката.

Обсъдихме и взаимоотношението си в областта на европейската и евроатлантическата интеграция, разчитаме и на бъдещето участие на Украйна в Европейски Съюз. Това е към този момент 22-ият пакет наказания против Русия “, съобщи Зеленски.

„ Още един път съм признателен. Искам да благодаря, че България ще има роля в нашата форма на мира, започнахме консултациите на равнище съветници и посланици. Все още не е избран дипломат на България в Украйна, само че ще беседвам с президента ви. Благодаря на България за приемането на бежанци. Това беше комплициран и тежък миг за страната ни. Украйна в никакъв случай няма да не помни, че в подобен сложен миг на загуба на животи, вие сте с нас. Високо оценявам това. Слава на Украйна “, приключи Зеленски.

„ Независима и суверенна Украйна е основна за евроатлантическата сигурност в района “,  сподели министър председателят акад. Николай Денков.  България е поредна в поддръжката си за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, тъй като сме уверени, че самостоятелна и суверенна Украйна е основна за евроатлантическата сигурност в района. Русия би трябвало да се изтегли абсолютно в нейните интернационално приети граници, както и да понесе съответната отговорност, съобщи Денков. 

В началото на срещата министрите на енергетиката на двете страни подписаха меморандум сред министерствата на енергетиката на България и Украйна за съдействие в региона на енергетиката.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР