„Радвам се, че се стига до дело - мисля, че

...
„Радвам се, че се стига до дело - мисля, че
Коментари Харесай

Манолев ще обжалва гаранцията от 100 000 лв.

„ Радвам се, че се стига до дело - мисля, че това е най-хубавият метод да се видят всички доказателства и да се реши дали имам някаква виновност ", това съобщи някогашният заместник-министър на стопанската система Александър Манолев, който подаде оставка преди дни, а прокуратурата му повдигна обвиняване поради къщата му за посетители в Сандански, построена с евросредства. Според държавното обвиняване той е направил закононарушение, засягащо финансовите ползи на Европейския съюз.

„ Уверен съм, че с времето ще се види каква е истината, уповавам се и тогава медийният интерес да е толкоз огромен, колкото сега ", съобщи още той в позиция до bTV. Той посочи, че има "собствено мнение за всичко, което се изнася по случая ", само че няма да го разяснява преди началото на делото.

„ Наложена ми е гаранция в размер на 100 000 лв.. Нямам пояснение за нейния размер, пробвам се да премълча всички мнения по какъв начин и за какво се дефинира тя и всевъзможни аналогии с други, доста по-тежки каузи, на които сме очевидци. Ще я апелирам, уповавам се разсъдъкът да надделее ", съобщи още Манолев.

Преди два дни той призна, че е финансирал плана за парцела, а парите идвали от високи заплати и възнаграждения, преди да стане зам.-министър.

Според прокуратурата Манолев и притежателят на компанията, получила финансирането, са показали погрешни данни, с цел да си обезпечат пари по европроект в размер на близо 400 хиляди лв.. Всички данни, събрани в хода на следствието, демонстрират, че къщата за посетители в Сандански е получила финансиране посредством подправени документи и действително обектът се е употребява единствено за задоволяването на потребностите на някогашния зам.-министър и фамилията му, добави представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Заради това дружно с Манолев обвиняване получи и бенефициентът по европроекта Ана Димитрова, която, по думите на Арнаудова, е щерка на дамата, която се грижи за децата му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР