Радвам се, че разбраха, че сме истински, с истински намерения.

...
Радвам се, че разбраха, че сме истински, с истински намерения.
Коментари Харесай

Кирил Петков: Прокуратурата не работи добре. Пеевски продава имоти за милиони

Радвам се, че схванаха, че сме същински, с същински планове. Много бих се радвал да има засилен мониторинг за законността в България. Няма по какъв начин с общи приказки да се брани правда. " На всички е ясно, че прокуратурата не работи добре. Виждате, че не работи - точка ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков след чуването си в пред Мониторинговата група към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) на Европейския парламент.

Сигурно 20 души са в основата на огромната корупция в България, сподели още Петков. За Пеевски и за Магнитски не ме питаха непосредствено, уточни министър председателят, само че заприказва по какъв начин се работи и сега, в който " сме подготвени " с доказателства, ще има дейности. Кирил Петков обаче се съгласи със умозаключение, че " в това време Пеевски продава парцели за милиони ". " Оттук-нататък няма да има човек над закона или някой да ми се обади и да каже: " Този човек не би трябвало да се пипа ", увери Петков.

Той видя като огромен проблем " кадруването надолу ", визирайки всички равнища в дадена работа. За образец той даде службите и съответно ДАНС – съгласно него, шефът на ДАНС имал предпочитание службата да работи, само че под него, на всички равнища, никой не бил инцидентен. Изрично Петков похвали ДАНС по какъв начин лишили достъпа до класифицирана информация на Сотир Цацаров, който ден по-рано подаде оставка като ръководител на КПКОНПИ. Припомняме, че LIBE категорично сложи въпроса с думи на Петков пред „ Панорама “ за фрагментите в основни органи – ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК!

По думите на Петков, евродепутатите разбрали за какво се прави промяна в Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), за какво се работи по избрани способи за правосъдната промяна. „ Хората са задоволително интелигентни да схванат по кое време нещо е подправено и по кое време е същинско “, сподели той. Петков посочи, че никой не му е желал писмени гаранции за правосъдна промяна и битка с корупция.

С Плана за възобновяване и развиване няма над главата на основния прокурор да е единствено Господ - ще има арбитър, който ще може да е краткотрайно прокурор и да проверява основния прокурор при потребност. Искаме и основният прокурор да стане админ, да се промени ролята му, добави министър председателят.

Петков помоли всички гласоподаватели на " Продължаваме промяната " да не се разочароват - работим от заран до вечер, само че е значимо в границите на закона да създадем всичко.

Още: Гешев отново се оправда с Испания за " Барселонагейт " и отхвърли да има парцели отвън България

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР