Радвам се, че днешното ни събитие, предизвика толкова голям интерес,

...
Радвам се, че днешното ни събитие, предизвика толкова голям интерес,
Коментари Харесай

Агенцията за насърчаване на малките предприятия организира семинар за киберсигурност на бизнеса

„ Радвам се, че днешното ни събитие, провокира толкоз огромен интерес, защото в днешния динамично разрастващ се софтуерен свят, рисковете и терзанията, че всеки от нас би могъл да стане жертва на злонамерена хакерска офанзива, нарастват с всеки минал ден. Бизнесът, като основен детайл от стопанската система ни също е подложен на сходни закани, а следствията могат да бъдат пагубни. Вярвам, че това ще бъде единствено началото на поредност от обучителни семинари, които, посредством информираността на бизнеса да спомогнат за предварителната защита от хакерски атаки и пандемията на 21 век. „ – съобщи доктор Бойко Таков, изпълнителен шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия (ИАНМСП) към Министерство на стопанската система на Република България в откриващата част на семинара, който се организира през днешния ден.

ИАНМСП, взаимно с Клъстер „ Информационна Сигурност “ и Българската асоциация на сертифицираните етични хакери, проведоха обучителен на практика семинар за дребни и междинни предприятия на тематика „ Киберсигурност за бизнеса, предварителна защита и отбрана от хакерски офанзиви “. Целта на семинара бе реализиране на по-висока степен на фирмена осведомителна отбрана и познаваемост на новата регулация, по отношение на обнародвания Закон за Киберсигурност, с който в българското законодателство се вкарва Директивата за сигурността на мрежите и осведомителните системи.

Участие в откриването на семинара взе и ръководителя на Държавната организация „ Електронно ръководство “ Атанас Темелков. Над 50 присъстващи представителeи на бизнеса, бяха осведомени с акцентите в новоприетия през 2018г Закон за киберсигурност от шефа на дирекция „ Мрежова и осведомителна сигурност към Държавна организация „ Електронно ръководство “ Васил Грънчаров. Законът е с неотложно деяние, като понастоящем тече временен интервал за създаване на плануванаъа устройствена организация и приемане на подзаконова рамка по използването му. Последва презентация от началника на бранш „ Дигитални разбори и открити източници “ в отдел „ Киберпрестъпност “ към ГДБОП Министерство на вътрешните работи, господин Светлин Лазаров на тематика „ Съвременните кибер закани за бизнеса “, която провокира извънреден интерес в участниците.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР