„Радвам, че в Пазарджик, и специално в тези две учебни

...
„Радвам, че в Пазарджик, и специално в тези две учебни
Коментари Харесай

Тодор Попов: Новите STEM-кабинети в Аксаков и Математическ...

„ Радвам, че в Пазарджик, и особено в тези две образователни заведения - " Аксаков " и Математическа гимназия, са създали нещо в действителност друго и новаторско. По напълно различен метод те подхождат към образованието на децата, по-скоро към смяната на философията на обучение. Тоест, в тази среда те да могат да бъдат по-разчупени, по-иновативни, по-сензитивни и да си оказват помощ в усвояването на новите за тях действия “, сподели кметът Тодор Попов при визитата си в новите STEM-кабинети, разкрити в двете учебни заведения.



„ До в този момент имахме една обичайната просветителна среда, при която всички деца са в един клас, учат един предмет, без опция да поддържат връзка между тях по повод асимилиране познания в самия клас и нямаха свободата те да вземат решения по какъв начин и в каква среда да учат “, продължи Попов.



Г-жа Ваклинова – шеф на Гимназия „ Аксаков “, показа, че това не са просто кабинети, а образователно пространство, което изисква нов метод на организация на ученето. „ Това е не просто смяна в материалната база, а нов метод на поднасяне на образователното наличие “, безапелационна е тя.



Като кмет на общината Тодор Попов благодари и на госпожа Ваклинова, и на госпожа Спасова – шеф на Математическата гимназия, че те още веднъж са пионери, тъй като доста неща през годините бяха първо в Пазарджик направени, изключително в тези две образователни заведения, и с това би трябвало справедливо да се гордеем.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР