„Радостта на народа Божидар Искренов и легендата на „Берое Васил

...
„Радостта на народа Божидар Искренов и легендата на „Берое Васил
Коментари Харесай

Футболни страсти без умора на Фен Купа в Стара Загора

„ Радостта на народа " Божидар Искренов и легендата на „ Берое " Васил Драголов откриха публично шампионата и надъхаха участниците

55 гола паднаха единствено в първата серия мачове

Наздраве за футболните моменти с другари! Първият районен полуфинал на Каменица Фен Купа 2018 започва през днешния ден на стадион „ Берое " (изк. терен) в Стара Загора. Участници в него са близо 320 фенове футболисти, разпределени в 32 тима от града хазаин и Сливен. Този уикенд момчетата ги чака голяма доза достоверен футбол, съпроводен с доста страсти и незабравими моменти със остарели и нови другари.

И като стана дума за другари - публични посетители за откриването бяха „ насладата на народа " Божидар Искренов и легендата на „ Берое " Васил Драголов. „ Добре пристигнали на 16-тото издание на Каменица Фен Купа. Този шампионат няма аналог в България и поисквам на моите другари уредниците някой ден да отпразнуват откриването на 116-тото издание. На участниците поисквам триумф и противоречива игра. Забавлявайте се, бъдете другари и дано най-хубавият победи! ", съобщи Божидар Искренов по време на встъпителната гала. След откриването двете футболни митове се включиха в показателен мач сред ветераните на ФК „ Берое " и събирателен отбор на община Стара Загора и представители на локалните медии.

Мачът беше извънредно атрактивен и прикова вниманието на всички на терен. Първото полувреме приключи при резултат 2:0 за общинарите и публицистите, след голове на общинския представител Станимир Стойчев и Николай Стоев „ озеленителя ". Това, че изостават, въобще не тормози ветераните и като че ли ги окуражи да покажат класа от висшия футболен пилотаж. В последна сметка остарялата старозагорска школа си сподели тежката дума. Първият гол за ветераните падна, откакто Божидар Искренов беше фаулиран в наказателното поле и завоюва дузпа за тима си. Зад бялата точка застана ветеранът Петко Петков и се разписа за 1:2. Последва бърза контраофанзива и изравнителен гол на Васил Драголов. Общинарите и публицистите дадоха отговор с още едно попадение, дело на Петър Нанев и резултатът стана 3:2 в тяхна изгода. Минута по-късно публиката изригна, когато Петко Петков спря топката на гърди съвсем в центъра на терена, завъртя се грациозно към оста си и с мощен шут от воле изпъна противниковата мрежа. Триумфът на Петков доближи кулминационната точка си в последните минути на мача, когато топката още веднъж „ лепна " на левачката му и означи хеттрик. Последното попадение още веднъж беше във вратата на сборния отбор, след карамбол в наказателното им поле и автогол. С това срещата приключи при резултат 5:3 за ветераните, а най-големи спечелили се оказаха посетителите, които „ изпиха " с очи това необикновено представление.

Осемте гола от демо-мача бяха единствено върхът на айсберга. В контрастност със слънчевото време, на изкуствения терен на стадион „ Берое " се изсипа дъжд от голове, съпроводен с гръмотевични шутове и светкавични контраатаки. Само в първата серия мачове от груповата фаза паднаха 55 попадения. Най-резултатни бяха срещите сред „ Ди Къмпани " и „ The team G " (5-0), „ Форест " и „ Тренто " (5:0), а отборът на „ pit bull " надделя „ Мандарини " с 3:2.

Футболната фиеста на Фен Купа в Стара Загора продължава и на следващия ден с 1/8 финалите и етапа на директните елиминации. Моментът на истината ще настъпи в 13:00 ч. в неделя, когато стартира финалният мач за лъчение на районния първенец на Стара Загора и Сливен. Отборът преди всичко ще е първият народен финалист за тази година, който ще премери сили за огромната премия с останалите 9 най-хубави тима от другари от всички краища на България. Залогът пред тях, както постоянно, е доста висок - националните първенци на Каменица Фен Купа 2018 ще посетят мач на собствен обичан футболен тим в границите на Европа.

Наздраве за всички идни футболни моменти през сезона! Снимки и още настояща информация за най-големия и трогателен футболен шампионат за фенове в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на формалната страница на шампионата http://fancup.kamenitza.bg.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР